Sport
2023-10-22

A Loki kétgólos győzelemmel zárta a rangadót

Domingues duplájával és Bárány góljával magabiztos játékkal győzte le a DVSC a 10. fordulóban a Fehérvár alakulatát.

A válogatott szünet után ismét bajnokin léptek pályára a csapatok, folytatódott a pontvadászat. A hét utolsó napján rangadó várt Srdjan Blagojevic legénységére, ugyanis a Fehérvár érkezett a Nagyerdei Stadionba. A két gárdát egy hely és két pont választotta el egymástól, a DVSC a 7., míg a Vidi a 8. pozícióból várhatta a párharcot.

A Loki szakvezetője szokásához híven, ismét változtatott a csapaton, visszakerült a védelem jobb szélére Kusnyír, a tengelybe pedig Lagator, a középpálya jobb oldalán ezúttal Szécsinek szavazott bizalmat. A debreceni drukkerek abban bíztak, kedvenceik visszatérnek a győztes útra, begyűjtve a pontokat, feljebb lép a csapat a tabellán.

Berke Balázs jelére 15:30-kor fehérvári lábról indult útjára a labda. Valamivel aktívabban kezdtek a hazaiak, de mezőnyjátékkal teltek az első percek, a tizenhatosok előtt elakadtak a támadások. A vendégek feltolták védelmüket, ezt majdnem ki is használták a debreceniek, egy mélységi indítás után Szécsi került helyzetbe, de Tóth Balázs kilépve a kapujából, felszedte a labdát. A 6. percben egy szép támadás végén Bárány megzörgette a hálót, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot, ám a VAR szobában visszanézték az esetet és Berke Balázs módosított ítéletén, megadta a gólt (1-0). A Fehérvár első kaput eltaláló lövésére a 13. minutumig kellett várni, ám Megyeri könnyedén védte Schön gyengére sikerült kísérletét. A folytatásban felváltva támadtak a csapatok, ám elég sok volt mindkét oldalon a hiba, gyakran cserélt gazdát a labda, helyzeteket nem láthatott a nagyerdei publikum. A 28. percben Kalmár végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos sarkáról, a hosszút vette célba, de Megyeri vetődve szögletre ütötte a labdát. Ebben a periódusban beszorultak védőharmadukba a piros-fehérek, a vendégek több lövéssel próbálkoztak, ám mindig volt egy láb, melyben elakadt a játékszer. A 34. percben talpon volt a hazai szurkolótábor: Bárány szerelte a vendégek térfelén Gergényit, majd adott laposan középre, belül érkezett Domingues és hat méterről a jobb alsóba lőtt (2-0). Loncar növelhette volna az előnyt egy kontra végén, ám a hiába kapott forintos labdát Báránytól, lövése elakadt Tóth Balázsban. Dzsudzsák is célba vette 17 méterről a kaput, a fehérvári cerberus vetődve hárított, a kipattanóra érkezett Domingues, de Gergényi megelőzte. A hátralévő percekben már nem kerültek veszélybe a kapuk, kétgólos hazai vezetéssel zárult az első félidő.

A DVSC vezetőedzője nem látott okot a cserére, változatlan összeállításban küldte pályára csapatát a negyedórás pauza leteltét követően. Fehérvári góllal indult a második félidő: A 46. percben a debreceni térfél közepén labdát szerzett Kalmár, majd passzolt Kodrohoz, ő pedig jó ütemben ugratta ki Szabót, aki a kimozduló Megyeri mellett 14 méterről elgurította a játékszert (2-1). Válaszul Domingues tesztelte Tóth Balázs, de a vendégek portása hárított, majd Bárány találta telibe a kapufát, így nem sikerült visszaállítani a kétgólos előnyt. Kalmár tornáztatta meg a Loki cerberusát, ám Megyeri oldalra ütötte az fehérvári játékos 19 méteres életerős löketét. A 60. percben Bévárdi váltotta Szécsit és első labdaérintéséből betalálhatott volna, ám lövését védte Tóth Balázs, majd gólpasszt is jegyezhetett volna, ám Loncar 11 méteres lövését a vonalról vágta ki Serafimov. A 71. percben visszaállította a kétgólos különbséget a Vasutas: Loncar passza után Domingues ültette hintába a fehérvári védőket, fektette el Tóth Balázst, majd lőtte ki a jobb alsót (3-1). Lépéskényszerben volt a Fehérvár, feljebb is tolták védelmüket, de ezzel teret adtak a gyors debreceni kontráknak, melyek egyikéből Vajda a 84. percben majdnem betalált. A hajrában is a Loki előtt adódtak helyzetek, a gólok száma azonban már nem változott, a DVSC 3-1-re megnyerte a rangadót.

Labdarúgó NB I 10. forduló

DVSC – Fehérvár: 3-1 (2-0)

DVSC: Megyeri – Kusnyír, O. Romanchuk, Lagator, Ferenczi – Loncar (Mojzis 85′), Ojediran – Szécsi (Bévárdi 60′), Dzsudzsák (Bódi 85′), Domingues (Vajda 76′) – Bárány (Majdevac 76′)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Fehérvár: Tóth B. – Bese (Kastrati 67′), Csongvai, Serafimov, Katona (Christensen 77′) – Gegényi, Flores, Schön, Kalmár – Szabó (Mamoudou 80′), Kodro

Vezetőedző: Bartos Grzelak

Gólszerzők: Bárány 6’, Domingues 34’, 71′ ill. Szabó 46′

Foto: dvsc.hu

debsport.com

Kullancslégy

Magyarellenes molinóval emlékeztek a román nacionalista szervezetek Úzvölgyében

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek