Sport
2021-08-10

Könnyed kupasikerrel rajtolt a DASE

Kovács Miklós tanítványainak nem okozott gondot a Püspökladány legyőzése, a mieink hatszor vették be ellenfelük kapuját.

A kupa és a bajnokság egyformán fontos, egyik sem élvez prioritást, mert mindkét sorozatban szeretnénk győzelmeket aratni” – hangsúlyozta a DASE megyei I. osztályú labdarúgócsapatának vezetőedzője, Kovács Miklós, a szakember gondolataiból pedig kitűnik, tanítványai nem bajnoki főpróbaként, hanem valódi erőfelmérőként tekintettek a Püspökladány elleni, kedd este kupacsatára. Mint ismeretes, a két gárda tavaly nem bírt egymással, itthon és idegenben is remiztek a felek, ezúttal azonban el kellett dönteni a továbbjutás kérdését, amire a keretek erősségét ismerve csapatunknak voltak jobb esélyei.

A papírforma beigazolódni látszott, amikor alig öt perc elteltével, az első nagyobb helyzetét gólra váltva vezetést szerzett a DASE, egy szöglet után Siyabonga lecsúszott lövését Nagy Levente továbbította közelről a ladányi kapuba. Ne magukban keressék a hibát a kedves szurkolók, ha még nem találkoztak ezzel a névvel: a 21 esztendős középhátvéd a nyáron érkezett hozzánk nevelőegyesületétől, a Hajdúszoboszlótól, s alighanem ilyen bemutatkozásról álmodott.

A folytatás is jól alakult, hiszen a DASE uralta a középpályát, a vendégek csak elvétve jutottak el a tizenhatosunkig, miközben a túloldalon gyors akciók végén több veszélyes lehetőség is adódott. Ilyen volt a 36. percben Siyabongáé, húzóemberünk átrobogott a komplett ladányi védelmen, majd Nagy József mellett a hosszú alsóba gurított, megduplázva ezzel a házigazda előnyét.

A fordulás után átvette a kezdeményezést a Püspökladány, többet birtokolta a labdát a rivális, amely elsősorban Fegyverneki Zsigmond próbálkozásainál járt közel a gólhoz, de a támadó előbb Polyák Martin kezébe bombázott, majd a tizenhatos sarkáról a bal felső mellé tekert. A túloldalon Nagy Levente már pontosabban célzott, új igazolásunk Bucz Bence centerezését váltotta gólra, ezzel máris belopta magát a drukkerek szívébe. Nem sokkal később Bucz a jobb szélen iramodott meg, s ismét tanárian passzolt középre, a hosszú kapufánál érkező Éder Gergőnek nem volt különösebben nehéz dolga, hogy megszerezze a negyedik debreceni találatot.

A hajrában Hegedűs Györk percei következtek: az utánpótlásban edzőként is tevékenykedő kiválóságunk előbb saját térfeléről indította Bucz Bencét, aki higgadtan váltotta gólra a ziccert, majd maga is betalált, kialakítva ezzel a 6–0-s végeredményt. A DASE magabiztos győzelemmel jutott tovább a megyei kupában, a keddi siker pedig a Kaba elleni, szombati bajnokira is erőt adhat a fiúknak.

Megyei Kupa, 1. forduló

DASE–Püspökladányi LE 6–0 (2–0)

DASE: Polyák (Aranyi, 58.) – Kiss L., Nagy L., Molnár M. (Fényi, 58.), Győri (Takács I., 58.), Éles (Rácz, 58.), Bucz, Dobos (Hegedűs, 58.), Siyabonga (Éder G., 52.), Balogh B., Deák (Csák, 58.)

Edző: Kovács Miklós

Gólszerzők: Nagy L. (6., 65.), Siyabonga (36.), Éder (71.), Bucz (74.), Hegedűs (90.)

Kovács Miklós: Soha rosszabb szezonkezdést! Összességében elégedett lehetek a csapat teljesítményével, bár természetesen vannak olyan játékelemek, amikben javulnunk kell. Az első félidőben olykor türelmetlenek voltunk, nem tudtunk megvalósítani mindent az edzéseken gyakoroltakból, ami nem is csoda, hiszen ez volt az első idei tétmérkőzésünk. Messzemenő következtetéseket nem szeretnék levonni a végeredményből, de örülök a nagyarányú győzelemnek, ami önbizalmat adhat a nehéznek ígérkező bajnoki nyitány előtt.

Fotó: Molnár Péter

Kodály Filharmónia

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek