Sport
2021-03-20

Bizakodva várják a rangadót

Mayer Flóra úgy véli, a Debreceni Egyetem csapata bombaerős ütéseivel lepheti meg a szolnokiakat.

A DEAC női röpisei az előző héten kényszerű ok miatt – az ellenfél megbetegedésekre hivatkozva nem állt ki – nem tudott pályára lépni. A szövetség úgy döntött, hogy a Hercules elleni mérkőzést játék nélkül “megnyertük” 3:0-ra. Kuszkó Zsolt tanítványai vasárnap 17 órától a Szolnok otthonában gyarapíthatják a sikereik számát. A tabellára pillantva a forduló rangadóját rendezik a Tisza-parti településen, hiszen az éllovas a második helyezettet látja vendégül.

“A szolnokiakkal az alapszakaszban nem találkoztunk, de azt tudjuk, hogy viszonylag alacsony és fiatal röplabdázók alkotják a keretüket – nyitotta az esélylatolgatást Mayer Flóra. – Ebből kifolyólag nekünk ki kell használnunk a nagyobb ütőerőnket, ha győzelemmel akarjuk zárni az összecsapást. Nem szabad lebecsülni az ellenfelet, hiszen az előző héten a Miskolc otthonában diadalmaskodott. Bár a képet kicsit árnyalja, hogy az MVSC-nél többen is hiányoztak, ennek ellenére ez nem csökkenti a Szolnok érdemeit.

Sajnos Ratkos Petrára még mindig nem számíthatunk, bár az örömteli, hogy már elkezdett edzeni, így hamarosan újra játszhat a bajnokságban. Petra mellett további hiányzóink nem lesznek, vagyis közel teljes kerettel várhatjuk a holnapi mérkőzést. Sajnáltam, hogy a múlt héten elmaradt a Hercules elleni meccsünk, bár annak örültem, hogy hosszú idő után végre volt egy szabad hétvégém” – fogalmazott mosolyogva csapatunk egyik húzóembere.

Az ötödik helyre pályázó cívisvárosiak a rájátszásban eddig egyszer szerepeltek idegenben: Miskolcon 3:1-es vereségbe futottak bele február 28-án. Mayer Flóra ezzel kapcsolatban elmondta, a találkozó után egy csapatmegbeszélést tartottak, amelyen kiderült, hogy miben hibáztak, emellett levonták a legfontosabb tanulságokat. Hozzátette, ebből az eszmecseréből a következő fordulók során rengeteget profitálhatnak.

NB II Kelet alsóház 5. forduló
Szolnoki SPC-DEAC
2021. 03. 21. (vasárnap) 17:00, Tiszavirág Aréna – zárt kapuk mögött

Bíró Ádám

Tízezer alatt a napi új fertőzöttek száma Csehországban

Kiderült, melyik Magyarország legboldogabb városa

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek