Sport
2023-09-09

Továbbra is jó szériában a DEAC, ezúttal Sényőn nyertek Sándor Tamásék.

Az alsó házban tanyázó, ám természetesen jobb kezdésben reménykedő Sényő otthonában játszott bajnoki mérkőzést a DEAC a labdarúgó NB III Északkeleti csoportjának 7. fordulójában. A vendégek az utóbbi négy bajnokijukból 10 pontot szereztek és felkúszotak a tabella harmadik helyére.

A szabolcsi összecsapás első tíz perce mezőnyjátékot hozott, a nagy melegben egyik gárda sem tudta igazán felpörgetni a ritmust. A 14. minutumban Tochukwu törhetett volna kapura, de az utolsó pillanatban mentettek előle. Nem sokkal később Soltész bombázott fölé. S máris elérkeztünk az első ivószünetig. A pauza után kétszer is mentenie kellett a hátsó alakzatunknak, de valódi veszély nem alakult ki a Debrecen kapuja előtt. Bő fél óra játék után kezeztek a házigazdák a tizenhatoson belül, Sándor Tamás állt a labda mögé, és lazán, jobbal a bal alsó sarokba helyezett. Válaszul Lizák lőtt kapura, Tóth Dániel magabiztosan védett.

Az 54. percben Lénárt lőhetett volna gólt, de erős lövése levágódott a védője lábáról. Nem sokkal később Tóth Sándor ágyúzott kissé kisodródva a jobb sarok mellé. A Sényő sem maradt adós, Lizák lőtt kapura távolról, jócskán fölé, majd Orosz Máté kínálta meg hálóőrünket, ám Tóth Dani a helyén volt. A 83. percben megint Tóth volt munkában egy hazai lövés után, pár pillanattal később pedig Olíver Tochukwu hagyott ki egy ordító helyzetet: belevezette a kapusba a labdát. A hosszabbításban Szabó Levente is berúghatta volna a második gólunkat, de az a lehetőség is kimaradt. A lényeg, a három pontot elhoztuk!

– A pálya talaja nem tett jó a játék szépségének, de nincs ezzel gond, nagyjából erre készültünk. A védekezést csiszolgattuk a héten, s öröm, hogy sikerült lehoznunk kapott gól nélkül a meccset. Nem volt szemet gyönyörködtető találkozó, de az ilyen kibrusztolt győzelmek sokat kovácsolnak a csapategységen és előremutatóak lehetnek – nyilatkozta Urbin Péter vezetőedző.

NB III Északkeleti csoport, 7. forduló
Sényő-Carnifex FC–DEAC 0–1 (0–1)
Tóth D. – Lakatos, Ujvárosi, Vincze, Jankelics – Tóth S., Sándor (Papp G. 83.), Soltész, Kónya – Lénárt (Batta 77.), Tochukwu (Szabó L. 88.).
Gól: Sándor (33.)

Apolló Mozi

Biohulladék

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek