Sport
2022-09-04

A DASE is elkapta a címvédőt

Jobban nem is kezdhette volna Kovács Miklós együttese a szezont, három meccs, három győzelem! Ezt a sikerszériát szerette volna folytatni csapatunk, ám ehhez a címvédő Balmazújváros otthonában kellett begyűjteni a három pontot.

A cél felé már a 2. percben megtették az első lépést a fiúk, Csák Zsolt higgadtan értékesítette a jogosan megítélt büntetőt. Ez megadta a kellő lökést, érvényesítettük akaratunkat, lendületesen, kombinatívan futballoztunk, állandó veszélyben forgott a balmazújvárosi kapu. A fölény a 24. percben góllá érett, egy tökéletesen felépített támadás végén Szabó János zörgette meg a hálót. A hazaiak próbáltak visszajönni a meccsbe a félidő hajrájában kétszer is megdolgoztatták Molnár Benjámint, ám hálóőrünk biztos kézzel fogta a lövéseket.

A játék képe a második félidő elején sem változott, Kovács Miklós legényei domináltak, szervezetten és nagy kedvvel futballoztak. A szép játék meghozta gyümölcsét, a 65. percben Bucz Bence csapatunk harmadik találatát jegyezhette. Akár végleg lezárhatták volna fiaink a meccset, ám a végjátékoknál hiányzott a kellő higgadtság. A piros-kékek azonban még háromgólos hátránynál sem adták fel, kihasználva egy védekezési hibát, szépítettek. Próbáltak legalább egy pontot megmenteni, de csak kozmetikázni tudtak a végeredményen, a hármas sípszót követően csapatunk hagyhatta el győztesen a pályát.

Megyei I. osztály felnőtt 4. forduló

Balmazújváros – DASE: 2-3 (0-2)

DASE: Molnár (Végső 74’) – Éder G., Aisam (Nagy B. 43’), Csák (Éder B. 88’), Szabó J. (Kiss L. 76’), Khan, Bucz, Bíró (Nagy L. 46’), Deák, Vilmányi (Hegedűs 54’), Barcza (Inspiration 74’)

Vezetőedző: Kovács Miklós

Gólszerzők: Csák 2’, Szabó J. 24’, Bucz 65’

Kovács Miklós: A jó kezdés megadta az alaphangot, szinte végig élesek tudtunk lenni, sok labdát szereztünk, szép támadásokat vezettünk, helyzeteket dolgoztunk ki, melyekből hármat értékesítettünk. Játszottuk a focit, a második félidő elején le is zárhattuk volna a meccset, de lehetőségeinket nem tudtuk gólra váltani. A végén zárkózott a Balmazújváros, ám győzelmünk nem forgott veszélyben. Összességében elégedett vagyok, védekezésben és támadásban jól néztünk ki, jó teljesítményt nyújtottunk. Gratulálok a csapatnak!

Dombi Tibor

A jövő héten melegszik az idő, a hét közepétől ismét számítani kell csapadékra

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek