Sport
2021-04-18

Miami 2022-től bekerül a Forma-1-es versenynaptárba

Jövőre már Miamiban is rendeznek nagydíjat a Forma-1-es világbajnokságon.

Az elitsorozat tulajdonosainak vasárnapi bejelentése szerint tíz évre szóló megállapodást kötöttek a tengerentúli nagyvárossal. Hozzátették: a verseny pontos időpontját csak a későbbiekben határozzák meg. A részletekkel kapcsolatban kifejtették: a pálya közepén lesz a Hard Rock Stadion, a Miami Dolphins amerikafutballcsapat létesítménye. Az 5,41 kilométer hosszúra tervezett pályán 19 kanyar és három egyenes szakasz lesz, az autók becsült végsebességét 320 km/órára teszik.
A Forma-1 és Miami közös reményét fejezte ki, hogy a verseny a város idegenforgalmának és a gazdaságának is újabb lendületet ad.
Stefano Domenicali, az F1 új elnök-vezérigazgatója kifejtette: az Egyesült Államok kiemelt fontosságú piac számukra, és biztató, hogy újabb versenyt rendezhetnek az országban.
A Forma-1 1950-es kezdete óta Miami a 11. amerikai város lesz - Riverside, Sebring, Watkins Glen, Long Beach, Las Vegas, Detroit, Dallas, Phoenix, Indianapolis, Austin után -, ahol futamot rendeznek. Az idei versenynaptárban Austin szerepel, de a járványhelyzet miatt egyelőre nincs végleges időpontja.

Fotó: formula1.com

Varga Csaba megérkezett a Mount Everest alaptáborába

Rugalmasságot kért az iskolai hiányzások terén Kásler Miklós

MTI

Szerző
Hasonló cikkek