Sport
2021-03-14

Az M4 Sportcsatorna élőben közvetíti a Loki ma meccsét!

Rendkívül fontos mérkőzésre készül a DVSC labdarúgócsapata, amely vasárnap kora délután, 12.45-től a Pécsi MFC otthonában vendégszerepel.

Minden bizonnyal a bajnokság egyik legizgalmasabb játéknapja következik, ugyanis a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában a negyedik helyen álló Pécs, valamint a listavezető DVSC küzdelme mellett a második pozícióban lévő Vasas, és a több győzelmének köszönhetően harmadik Gyirmót is farkasszemet néz egymással. Mint ismert, az élvonalba csak két csapat jut fel, azonban erre még mind a négy alakulatnak reális esélye van. A Lokit és a PMFC-t mindössze öt pont választja el egymástól, amely azt jelenti, hogy a megszerzett pontok létfontosságúak lehetnek a bajnokság kimenetele szempontjából.

A 2020/2021-es szezon kezdete előtt valószínűleg nem sokan gondolták, hogy az előző idényben még az alsóbb osztályban szereplő pécsi együttes 14 győzelemmel, 10 döntetlennel és csupán 4 vereséggel a dobogóért küzdhet márciusban. A mecsekaljai egylet teljesítménye megsüvegelendő, a Vas László által irányított gárda hazai pályán csak egyszer, az akkor remek játékot mutató Budaörs ellen kapott ki (0-1), emellett pedig a legkevesebb alkalommal hagyta el pont nélkül a pályát.

A Pécs az idei esztendőt nem kezdte jól, mivel az ETO FC Győr otthonában 2-1-es vereséget szenvedett, ám ezt követően kiváló formába lendült, hisz immáron hat mérkőzés óta veretlen. A Kazincbarcika ellen 4-2-es, míg a Csákvár ellen 1-0-s hazai siker született, a Békéscsabával, a Szentlőrinccel és a Szombathelyi Haladással pedig döntetlent játszott a dunántúli csapat. A piros-feketék az előző játéknapon a Budaörs otthonában léptek pályára, ahol Adamcsek találatával 1-0-ra diadalmaskodtak.

A számok tekintetében a két legjobb gólkülönbséggel rendelkező gárda csap össze egymással. Külön kiemelendő, hogy ellenfelünk a legkevesebb kapott gólt (16), míg a Loki a legtöbb szerzett találatot (62) jegyezheti fel a bajnokságban.

A DVSC a múlt héten a Kaposvárt fogadta a Nagyerdei Stadionban, ahol Tischler fejesével és Dzsudzsák bombájával 2-0-s arányú, önbizalomnövelő győzelmet aratott. Szerdán a Magyar Kupában az MTK látogatott hozzánk, és egy végig kiélezett összecsapáson a vendégek végül 2-1-re nyertek. Ugyan nem jutottunk a legjobb négy csapat közé, a meccs közben mutatott meggyőző játék bizakodásra adhat okot.

Számos nagy csatát vívtunk már a PMFC-vel, sokan emlékezhetnek rá, hogy 2005-ben és 2012-ben is a legyőzésükkel ünnepelhettünk bajnoki címet. A DVSC és a Pécs egyébként az 53. egymás elleni bajnokiját játssza vasárnap, az NB II-ben a hatodik alkalommal találkoznak a felek. Eddig 22-szer nyertünk a mecsekaljai együttes ellen, 13-szor döntetlent játszottunk, míg 17 alkalommal vereséget szenvedtünk. A gólkülönbség 65-52 a hajdúságiak javára.

A Loki és a PMFC tavaly szeptemberben már megmérkőzött egymással. A Nagyerdei Stadionban rendezett találkozón a Zöldesi – Kusnyír, Kinyik, Poór, Korhut – Bódi, Varga J., Bényei Á., Ferenczi – Sós, Bárány kezdőcsapattal álltunk fel, de ezen a találkozón került sor Dzsudzsák Balázs visszatérésére is, amelyet közel ötezer szurkoló figyelt a lelátón. Sós már a mérkőzés elején betalált, így 1-0-s vezetéssel vonulhattunk a szünetre. A második félidőben az ellenfél Adamcsek Máté által büntetőből egyenlített, de néhány minutummal később Bárány a hálóba bólintott és a végén még Kinyik is eredményes volt, így 3-1-re nyertünk.

Egy hasonló sikerrel akár nagyobb előnyhöz is juthat a Loki, de természetesen ez még a Vasas-Gyirmót derbi eredményétől is függ. Ami biztos, hogy egy győzelem esetén maradnánk az első pozícióban, amely lélektanilag is sokat jelentene.

A vasárnap 12.45-kor kezdődő, zárt kapuk mögött zajló Pécsi MFC-DVSC rangadón a több évtizedes játékvezetői tapasztalattal rendelkező Bognár Tamás fújja majd a sípot. A mérkőzést az M4 Sportcsatorna élőben közvetíti, de természetesen online, az m4sport.hu oldalon is követhető lesz.

Nagy bajt okozhatnak az eldobható maszkok

A Kaukázus nyerte a DAL jubileumi évadát

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek