Sport
2023-10-27

Városi presztízsharc a Nagyerdei Stadionban

A DEAC a DVSC II pályaválasztása mellett játszik bajnoki találkozót vasárnap.

Idegenben, ám mégis itthon lép pályára a Debreceni Egyetem alakulata a labdarúgó NB III Északkeleti csoportjában, ugyanis a 13. fordulóban vasárnap 11 órától a kis Loki látja vendégül a cívisvárosban. Az impozáns Nagyerdei Stadionban rendezendő párharc során a 21 pontos piros-fehérek a 19 egységgel álló DEAC-ot látják vendégül, azaz győzelmünk esetén megelőzzük a riválist.

A múlt héten az Eger ellen már zsebben érezhette a három pontot Urbin Péter vezetőedző együttese, miután Virág Gergő a 88. percben megszerezte a vezetést, ám pillanatokkal a lefújás előtt egyenlítettek a vendégek. – Természetesen bosszúsak voltunk, már-már a kezünkben volt a győzelem, azonban csak döntetlen lett belőle – emlékezett vissza a történtekre a szakvezető. – A meccs folyamán több helyzetünk is akadt, sőt, a cserék végrehajtását követően még jobban játszott a társaság. Az, hogy későn szereztük meg a vezetést, semmit nem számított volna, ha sikerül megvernünk az egrieket. Igazság szerint jobb teljesítményre számítottunk magunktól hazai pályán a szezon előtt, nem rúgunk elég gólt, emiatt olykor kellemetlen meglepetés ér bennünket – ismerte el Urbin Péter.

A városi rangadóról így vélekedett a tréner: – Nagyon várjuk a mérkőzést, egy csodálatos, hangulatos létesítményben léphetünk pályára, egy kitűnő ellenféllel szemben. Háromesélyes a találkozó, amennyiben a legjobb arcunkat mutatjuk a Loki ellen, legyőzhetjük őket. Nyilván, erre fogunk törekedni – fogalmazott Urbin.

NB III Északkeleti csoport, 13. forduló
DVSC II–DEAC
2023. 10. 29. (vasárnap) 11:00, Debrecen, Nagyerdei Stadion

Bemutatkozott a DE Katasztrófaorvosi és Karitatív Koordinációs Központja

apamondta.hu

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek