Sport
2021-03-14

Nagyon fontos győzelem

Rangadót nyert vasárnap a DVSC, miután 2-0-ra győzött a pécsi bajnokin.

Az első a negyedik otthonában: remek mérkőzést ígért a Pécs-Loki párosítás a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában, és a találkozó nem is okozott csalódást. A DVSC nem számíthatott az eltiltott Ferenczi János, valamint a sérült Sós Bence, Poór Patrik és Lakatos Benjámin játékára, mellettük Kusnyír Erik sem volt 100 százalékos állapotban.

A meccs elején a 6 összecsapás óta veretlen Pécs két gyors szöglettel, letámadással és igen vehemensen kezdett, ám a Loki a 6. percben góllal válaszolt: Dzsudzsák Balázs indította Bárány Donátot a jobb szélen, aki jól adott be, Szécsi Márk pedig közelről a rövid saroknál a hosszúba pörgetett (0-1).

A 15. percben Preklet révén próbált egalizálni a hazai csapat, azonban Gróf Dávid kiütötte a bal alsóba tartó labdát. A 23. percben is a debreceni kapus bravúrjára volt szükség, nem sokkal később viszont Pintér Ádám veszélyeztett egy szép szóló végén, Helesfay lábbal hárított.

Nem volt eseménytelen a mérkőzés, az első félidő hajrájában már egyértelműen a DVSC játszott fölényben, és előnnyel vonulhatott pihenőre.

A második játékrész is debreceni helyzettel kezdődött, az 53. minutumban Pintér átadásából Bódi Ádám került ziccerbe, de mellé lőtt. A 61. percben Dzsudzsák remek passza után már jobban célzott, ám a jobb kapufa kisegítette a pécsieket, akik aztán blokkolni is tudtak.

Az utolsó 20 perce érkezett Ugrai Roland, a pécsiek pedig a 73. percben Hegedűs főszereplésével kétszer is kapura lőttek, de Gróf védeni tudott. A végjátékhoz érkezve azt lehetett érezni, hogy még egy gól születik majd, de nemcsak egy gól, hanem egy piros lap zárta az összecsapást: a csereként beállt Baráth Pétert kissé érthetetlen módon kiállította a játékvezető.

A DVSC azonban ennek ellenére is megőrizte előnyét, sőt, Bényei Ágoston révén növelni is tudta (0-2), és fontos győzelmet aratott Pécsen. A bajnokságban most a válogatott meccsei miatt szünet következik, a listavezető Loki legközelebb április 4-én a Soroksárt fogadja.

Merkantil Bank Liga, 29. forduló.

Pécs-DVSC 0-2 (0-1).

Pécs, zárt kapu mögött, vezette: Bognár.

Pécs: Helesfay – Króner, Rácz, Preklet, Katona, Futó, Grabant, Kónya (Keresztes, 72.), Óvári (Hegedűs, 65.), Geiger (Bartha, 60.), Adamcsek (Bajner, 60.). Vezetőedző: Vas László.

DVSC: Gróf – Bévárdi, Kinyik, Pávkovics, Korhut – Varga J., Dzsudzsák – Pintér (Baráth, 86.), Bódi (Bényei Á., 89.), Szécsi – Bárány (Ugrai, 72.). Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.

Gól: Szécsi (6.), Bényei Á. (95.).

Sárga lap: Kónya (65.), Preklet (93.), illetve Ugrai (93.).

Kiállítva: Baráth (87.).

forrás: dvsc.hu

Tavaszi fáradtság a szezonális alibi– csak újabb indok a nyafogásra?

Küzdött a DEAC ám a három pont a vendégeké lett

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek