Sport
2023-06-17

Döntetlennel zárt idegenben a magyar válogatott

A magyar válogatott a szombati Eb selejtezőn visszafogott teljesítményt nyújtva hozott el egy pontot Montenegróból.

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton idegenben folytatta az Európa-bajnoki selejtező sorozatot, mely játéknapon Podgoricában, Montenegró ellen léptek pályára. A két csapat eddig három barátságos mérkőzésen mérte össze erejét, kétszer a házigazdák nyertek, egyszer döntetlennel zárult az összecsapás. A mieink eddig egy párharcot tudtak le a csoportban, Bulgáriát legyőzve gyűjtötték be a három pontot. A vendéglátók szintén három egységgel rendelkeznek, ők is a bolgárok ellen nyertek, viszont a szerbektől vereséget szenvedtek. A világranglistán jóval előkelőbb helyen áll Marco Rossi együttese, mely gárda a 33. pozícióban található, míg Montenegró jelenleg a 69.

A magyar válogatott keretében megtalálhattuk a DVSC baloldali védőjét, Ferenczi Jánost, illetve a nyáron a Ferencvároshoz igazolt Baráth Pétert. A másik oldalon is volt Stefan Loncar személyében cívisvárosi játékost. Mindhárom labdarúgó a cserék között volt nevezve a mérkőzésre.

Pontban 18 órakor a spanyol játékvezető, Jesús Gil Manzano jelére a tiszta pirosban pályára lépő hazaiak indították útjára a labdát. Az első percek kiegyenlített játékkal teltek, ám az 5. minutumban egy beadás után Krszovic okozott némi riadalmat a magyar kapu előtt. Majd Nagy Ádám majdnem öngólt vétett, aki szögletre akarta fejelni a labdát, ám az a keresztlécről vágódott vissza a mezőnybe. A 10. percben Szoboszlai végezhetett el szabadrúgást 25 méterről, de lökete a jobboldali kapufa mellett egy méterrel hagyta el a játékteret. Nem sokra rá Styles beadását az előre húzódó Szalai csúsztatta kevéssel mellé. Válaszul Szavicevic veszélyeztetett 23 méterről, de lövését Dibusz szögletre tolta. Nemzeti csapatunk járatva a labdát, hátulról építkezve szövögette támadásait, míg a hazaiak inkább mélységi indításokkal próbálkoztak, de Orbánék ezekre jól reagáltak. A magyarok birtokolták valamivel többet a labdát, de a tizenhatosnál elfogyott a tudomány, nem találták az ellenszerét a jól záró montenegrói védelemnek. A 27. percben Jovetic a tizenhatos sarkáról vette célba a kaput, de szerencsére célt tévesztett. Átlépve az első félórán, a hazaiak kerültek fölénybe, időnként nyomás alá is helyezték a magyar védelmet, ám kapunk nem került veszélybe. A 42. percben Jovetic szabadrúgása pattant meg a sorfalon, de a Dibusz biztosan fogta a labdát. A hátralévő időben mindkét oldalon adódtak lehetőség, a hálók azonban érintetlenek maradta, így gól nélküli döntetlen állással zárult az első játékrész. Montenegró játszott inkább veszélyesebben, a magyarok kevés kockázatot vállalva inkább a biztonságra törekedtek.

Marco Rossi nem látott okot a cserére, változatlan összeállításban küldte pályára csapatát a negyedórás pauza letelte után. Az 54. percben Krsztovic került helyzetbe, már csak Dibusszal állt szemben, de hálóőrünk jól mozdult ki kapujából. Amúgy is érvénytelen lett volna a gól, ha a hazai támadó betalál, mert a VAR szobában leshelyzetet állapítottak meg. Az 59. minutumban két helyen változtatott a magyar kapitány, Sallai és Ádám helyett Csobotot és Varga Barnabást küldte pályára. A 62. percig kellett várni az első kaput eltaláló lövésre, ám Szalai próbálkozását könnyedén fogta Mijatovic. Próbálkoztak a mieink, de a támadásokból hiányzott az átütő erő, ráadásul több hiba is becsúszott a játékba. Ebben a periódusban inkább a küzdelem dominált, mint a szép játék, az iram is visszaesett, helyzeteket sem lehetett feljegyezni. A 82. minutumban DVSC játékost láthattunk a pályán, igaz, hazai oldalon, ugyanis Szavicevic helyett Loncar folytatta. Meglehetősen sok volt a hiba mindkét oldalon, ennek oka, hogy eseménytelenül teltek a percek, a kapuk nem kerültek veszélybe. Megnyomta az utolsó perceket a magyar válogatott, de sehogy sem találta a rést a hazai falon. A hosszabbításban Montenegró is próbálkozott, gól viszont nem született a hármas sípszóig, így döntetlennel zárult a találkozó.

Folytatás kedden a Puskás Arénában Litvánia ellen.

Európa-bajnoki selejtező G-csoport 3. forduló

Montenegró – Magyarország: 0-0

Montenegró: Mijatovic – Vujacic, Szavic, Tomasevic, Vesovic (M. Vukcevic 72’) – Scekic (Rackovic 61’), Jankovic, V. Vukcevic, Szavicevic (Loncar 81’) – Krsztovic (Oszmajic 72’), Jovetic (Haksabanovic 81’)

Szövetségi kapitány: Miodrag Radulovic

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla (Botka 88’), Nagy Á., Styles (Kalmár 73’), Kerkez – Szoboszlai, Ádám M. (Varga B. 59’), Sallai (Csobot 59’)

Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Fotó: Szabó Miklós/NSO

Új Biblia

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek