Sport
2021-02-28

Rotterdami tenisztorna - Fucsovics Márton főtáblás

Fucsovics Márton főtáblára jutott az 1,12 millió euró (403,5 millió forint) összdíjazású, rotterdami keménypályás férfi tenisztornán, miután vasárnap a selejtező második fordulójában is két játszmában nyert.

A kvalifikációban első helyen kiemelt magyar játékos - a világranglista 58. helyezettje - az ötödikként rangsorolt francia Pierre-Hugues Herbertet (90.) győzte le 1 óra 37 perces mérkőzésen. Fucsovics szombaton, az első körben a francia Arthur Rinderknech (132.) ellen nyert.

Ugyan az első két gémet a francia Pierre-Hugues Herbert (90. a világranglistán) nyerte, 51 perc játék után mégis Fucsovics Márton került egyszettnyire attól, hogy feljusson a rotterdami ATP-500-as verseny főtáblájára. A 6:4-re megnyert első játszma után Marci a másodikban gyorsan brékelőnybe került, és 2:1-nél már csak a saját szervajátékaira kellett koncentrálnia, ami sikerült is, és 97 percnyi játék után megnyerte a meccset.
A főtáblán az alábbi riválisok közül kaphat egyet a nyíregyházi teniszező: Andrej Rubljev (orosz, 8.), Ugo Humbert (francia, 32.), Reilly Opelka (amerikai, 38.) és Nikoloz Baszilasvili (grúz, 40.).

Eredmény, selejtező, 2. forduló:
Fucsovics Márton (1.) - Pierre-Hugues Herbert (francia, 5.) 6:4, 6:3

Cziffra György munkásságát feldolgozó műhelytalálkozót rendeznek

Összefoglaló a DEAC-Astra-HFC szombati összecsapásáról

MTI

Szerző
Hasonló cikkek