Sport
2021-06-13

Kovács Miklós: Sikerült előrelépnünk

Egység a sokféleségben: a DASE felnőttcsapatának vezetőedzője szerint külföldi játékosai könnyen beilleszkedtek, s a kemény munka mellett a remek öltözői hangulat bizonyult a sikerek zálogának.

A tabella első felébe várta a DASE megyei I. osztályban szereplő gárdáját Kovács Miklós, tanítványai pedig teljesítették a kitűzött célt, a hetedik helyen zárták a tizenhat csapatos bajnokságot.

„Bizakodó voltam a bajnoki rajt előtt, ugyanis a tavalyi, csonka szezon lezárásakor a csapat gerince együtt maradt – tekintett vissza a fiatal szakember. – Minden idénynek úgy vágunk neki, hogy szeretnénk az előző évi eredményünket túlszárnyalni, s ezúttal sem volt ez másképp, az első nyolc hely valamelyikét tűztem ki célul. Azzal természetesen tisztában voltunk, hogy a nagyobb büdzsével gazdálkodó riválisokkal nehéz lesz felvenni a versenyt, ugyanakkor hiszem, hogy tudatos munkával, fiatalos lendülettel és elhivatottsággal csökkenthetők az anyagi különbségek. Szerencsére csupán néhány játékostól kellett elbúcsúznunk nyáron, akiket munkahelyi kötelezettségeik, vagy tanulmányaik szólítottak máshová, ugyanakkor szép számmal érkeztek újak is. Szeptemberben Rauf Al-Sheraji, míg a téli szünetben Johann Gudmundsson csatlakozott hozzánk, s mindketten húzóemberré léptek elő, meghatározó játékossá váltak.

A külföldi egyetemistáknak nyújtott játéklehetőség mellett fontosnak tartjuk a fiatal magyar srácok beépítését is, ezt a vonalat erősítette Éles Máté, Győri Róbert, Balogh Bence, Bencze Zoltán, valamint Molnár Máté is. Mindannyian bizonyították, hogy megállják a helyüket a felnőtt labdarúgásban, mellettük pedig az U19-es gárda kiváló hálóőre, Deák Olivér is a segítségünkre volt.”

A mieink szép számmal győztek le olyan riválisokat, amelyek végül a tabellán előttük zártak, többek között a Derecske, a Sárrétudvari és a Monostorpályi is vesztesen hagyta el a pályát a DASE elleni ütközetet követően.

„Nagy fegyverténynek tartom, hogy a papíron erősebb csapatok ellen eredményesek voltunk, ez is mutatja, hogy sikerült előrelépnünk tavalyhoz képest – hangsúlyozta Kovács Miklós. – Örvendetes továbbá, hogy az egygólos mérkőzésekből is többnyire mi jöttünk ki jobban, az ilyen győzelmeknek lehet igazán örülni. Egy edző ugyanakkor sosem lehet teljes mértékben elégedett, némi hiányérzetet jelent, hogy azokon a találkozókon, amelyeken esélyesként léptünk pályára, olykor fontos pontokat hullajtottunk. Az eredményesség mellett számomra fontos szempont, hogy a játékosok jól érezzék magukat a pályán, ez pedig a kitűnő öltözői hangulatnak köszönhetően idén maximálisan megvalósult.

A külföldiek hangadóvá váltak, s mivel egyetemisták alkotják a magyar kontingenst, az angol nyelv senkinek nem jelent problémát. Fiatal edzőként könnyen megtalálom a közös hangot a fiúkkal, ám ennek ellenére megadják a kellő tiszteletet, a szezon elején lefektetett szabályokhoz tartják magukat a játékosok. Igyekszem továbbra is felkészült maradni, ha pedig a srácok is hasonló energiákat mozgósítanak az eredményesség érdekében, az előttünk álló szezonban ismét lesz lehetőségünk szintet lépni.”

Fotó: Égerházi Péter

Erdogan: a NATO-csúcson Bidennel meg kell vitatni a török-amerikai kapcsolatokat

Fesztivál

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek