Sport
2022-04-04

A hajrában mentett pontot U14-es csapatunk

Noha a szünet után egy öngóllal hátrányba kerültek fiataljaink a BVSC-Zugló ellen, Tar Kristóf góljával sikerült egyenlítenünk a végjátékban.

Jóllehet ősszel nagyarányú vereséget szenvedett U14-es csapatunk a BVSC-Zugló otthonában, azóta mindkét együttessel nagyot fordult a világ, a fővárosiak ugyanis negatív spirálba kerültek, míg Takács Tamás legénysége ragyogóan kezdte a tavaszi szezont. Fiataljaink sorozatban három győzelem után legutóbb a listavezető Szegedet is nagy csatára késztették, vasárnap délután pedig hazai környezetben igyekeztek revansot venni a zuglóiakon.

Mezőnyjátékkal kezdődött a találkozó, sokáig nem találtak fogást egymáson a csapatok, egyik kapusnak sem kellett bravúrt bemutatnia. A párharcok zömét a mieink nyerték meg, többet is birtokoltuk a labdát, mint a vendégek, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A BVSC elsősorban mélységi indításokkal és átlövésekkel próbálkozott, a jól záró debreceni reteszt azonban nem tudták feltörni a zuglóiak, így az első félidő nem hozott gólt.

A fordulás után ritmust váltottak fiataljaink, egyre többször sikerült veszélyt teremtenünk az ellenfél tizenhatosa előterében, a vezetést mégis a BVSC szerezte meg, egy szöglet után Molnár Gergő lábáról csorgott a labda a gólvonalon túlra. A balszerencsés öngól nem törte meg csapatunk lendületét, a folytatásban is kreatívan futballozott Takács Tamás legénysége, ami a hajrában meghozta a gyümölcsét, három perccel a vége előtt ugyanis Tar Kristóf kapott egy remek indítást, s nem hibázta el a helyzetet. A hátralévő időben már nem rezdültek meg a hálók, így 1–1-es döntetlennel zárult a találkozó, korosztályos együttesünk értékes pontot szerzett a jó erőkből álló BVSC-Zugló ellen.

MLSZ országos U14, Alap csoport, 18. forduló

DEAC–BVSC-Zugló 1–1 (0–0)

DEAC: Tóth D. (Kaprinyák, 63.) – Hajdu B. (Péter M., 63.), Tömöri (Balmaz, 52.), Majtényi (Balogh N., 52.), Szabó Z. (Szabó N., 57.), Miskolci, Molnár G. (Komádi, 52.), Tar, Barna Sz., Molnár G. (Bessenyei, 57.), Hajdu A.

Vezetőedző: Takács Tamás

Gólszerző: Tar (77.)

Takács Tamás: Nagyon elégedett vagyok a srácok hozzáállásával, le a kalappal előttük! Egy szerencsétlen öngóllal hátrányba kerültünk, de nem adtuk fel, a végén pedig góllá érett a fokozódó mezőnyfölényünk, összességében rászolgáltunk az egy pontra. A szimpatikus zuglói csapat ellen ősszel nem volt esélyünk, ám azóta rengeteget fejlődtünk, a mai mérkőzésen inkább a mi akaratunk érvényesült. Ha a jövőben is ilyen sebességgel és kreativitással tudunk játszani, az élcsapatok dolgát is megnehezíthetjük.

Beszélgetés Keszeg Annával

MÜZLI Alumni Party az oDEonban

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek