Sport
2021-01-08

Alul maradtak a magyarok a Vízilabda világliga selejtező első napján

Elkezdődött a Vízilabda világliga európai selejtezője a Debreceni Sportuszodában. A mai mérkőzéseken Spanyolország, Görögország, Montenegró és a magyarokat egy góllal verő Olaszország győzedelmeskedett.

Az első napon egyfajta barátságos találkozóként újrajátszották az elmúlt év márciusában megrendezett szerb-spanyol negyeddöntőt. Az akkori 13-11 -es győzelemmel már biztos elődöntősként érkeztek a spanyolok Debrecenbe. A mostani találkozón 8-8-as döntetlen után büntetőpárbajra került sor, ahol 18-17-re ismét nyertesként szállhatott ki a vízből a spanyol csapat. 

A második összecsapáson a görögök magabiztos játékkal, a második félidőben gólt sem kapva a franciáktól 12-3-ra győzték le Franciaországot.

A Horvátország-Montenegró mérkőzésen négy és fél perccel a vége előtt még 7-7 volt az állás, 7 másodperccel a vége előtt pedig szintén döntetlenre (10-10) tudtak egyenlíteni a montenegróiak. A büntetőpárbaj utolsó körében hibázott a horvát pólós, így 15-14 lett a végeredmény Montenegró javára. 

Számunkra a nap utolsó mérkőzése volt a legfontosabb ahol az Európa-bajnoki címvédő magyar válogatott szállt vízbe az olaszok ellen. Manhercz Krisztián találatával a mieink kerültek előnybe, de Dolce hamar egyenlített. A negyed vége előtt Kovács Gergő lőtte ki a jobb felsőt, esélyt sem adva az ellenfél kapusának. Nagy Viktor óriási bravúrjával indult a második nyolc perc, de egy megúszás után Gonzalo egyenlített. Hosnyánszky Norbert ismét megszerezte a vezetést a magyaroknak, de a túloldalon Di Somma is pontosan célzott. A félidőben így 3-3 volt az állás. A rövid pihenő után Manhercz, majd Di Fulvio is gólt szerzett, Angyal Dániel pedig közelről volt eredményes így előnnyel várta a záró felvonást Märcz Tamás legénysége. Nem sokáig örülhettünk, mert Di Fulvio Figari és Gonzalo jóvoltából az olaszokhoz került az előny. Jansik Szilárd visszahozta a reményeket, de sajnos Figari ötméteresét nem tudta hárítani Nagy Viktor. A lehető legjobbkor jött Manhercz szerencsés gólja, mint ahogy olasz szempontból a Napolitanojé is. Az ekkor 7-9 es állásra a vége előtt 45 másodperccel Angyal faragott a hátrányból, sőt egy támadó szabálytalanság után Manhercz kezében volt az egyenlítés esélye, sajnos ez nem sikerült. A mérkőzés vége tehát 9-8 lett Olaszország javára. 

A magyar válogatott legközelebb Horvátországgal találkozik az 5-8. helyért. 

Forrás: debrecenisportcentrum.hu

Fotó: Derencsényi István 

A tehetséges, fiatal énekesnőt, Nagy Bogit is jelölték a Petőfi Zenei Díjra

Nagy nevet igazolt az MTK

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek