Sport
2022-12-15

Jön az újabb presztízscsata

Harmati Tamás szerint a Debreceni Egyetem alakulata főleg az első félidőben diktálta az iramot a veszprémi összecsapáson.

A DEAC férfi futsalosainak továbbra is imponáló a hazai mérlegük: ebben a szezonban nyolc bajnokit játszottak a DESOK-ban, ezekből hetet megnyertek, csupán az Újpest elleni 3-3-as döntetlen rondít bele a sorozatba. Szombat este folytatódhat a veretlenségi széria, ehhez a második helyen tanyázó veszprémiektől kellene pontot vagy pontokat lopni. A bakonyiakról mostanság jó emlékeink lehetnek, mivel a legutóbbi idényben a bronzcsatában múltuk felül őket, az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot 3-2-re nyertük, a mostani kiírásban pedig 2-2-es remivel zárult a szeptemberi ütközet a királynék városában.

 A Veszprémmel mindig presztízscsatát vívunk, erre számítok a hétvégén is – kezdte a beszélgetést Harmati Tamás. – A bakonyiak kerete kissé átalakult a nyáron, több kulcsember távozott, ennek ellenére ismét ütőképes csapatot építettek, ezt tükrözi a szereplésük. Minden meccsen nagyot küzdenek, ehhez a mentalitáshoz pedig kiváló csapategység társul. Az ősszel előttünk adódott több lehetőség az első játékrészben, jobb helyzetkihasználással akkor eldönthettük volna a meccset. A szünetet követően főleg a veszprémiek akarata érvényesült, így mondhatjuk, hogy igazságos volt a 2-2-es végeredmény. Jelen állás szerint közel teljes kerettel várhatjuk a rangadót, Sándor Attila és Berecz Rafael továbbra sem bevethető, ám elképzelhető, hogy Tóth Attila visszatérhet, valamint nekem lejárt az eltiltásom. Hétfőn a Rubeolát 7-0-ra vertük, bár az első félidő nem volt ennyire sima, a térfélcserét követően rátettünk egy lapáttal, ez pedig eredményre vezetett – mutatott rá 27 esztendős húzóemberünk, aki idén hét gólnál tart a pontvadászatban.

A szurkolók a jegy.deac.hu-n már megvásárolhatják a belépőjüket a DEAC-Veszprém összecsapásra, élő közvetítéssel klubunk Youtube-csatornáján jelentkezünk.

NB I 17. forduló
DEAC-Veszprém Futsal
2022. 12. 17. (szombat) 18.30, DESOK

Fotók: Derencsényi István

 

Mihailo Tolotos

Nyílt nap a DEAC sportolóinak

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek