Sport
2020-12-10

Vb-n szerepelnek a DVSC Esport játékosai

A debreceni egyesület a 191. helyen a FIFA hivatalos világranglistáján.

Mint ismert, minden évben megrendezik a FIFA eClub World Cup-ot, a mostani kiírásban a DVSC Esport is megtalálható. A világbajnokság küzdelmeire a FIFA elfogadta az egyesület regisztrációját, s ez lehetővé tette, hogy játékosainknak nem kell előselejtezőt játszaniuk, mivel klubunk rendelkezik nemzetközi licence-szel, valamint esportólink az elmúlt három év során eredményesek voltak a nemzetközi versenyeken.

A világbajnokságon induló 336 csapatot három kalapba sorolták. A DVSC az 1. osztályba kapott besorolást, mint például a Manchester City, az AC Milan, a Wolfsburg, vagy az Ajax. A világbajnokság előselejtező utáni kvalifikációs viadalai december 17-én kezdődnek. 

A DVSC Esport egyesületével kapcsolatos hír még, hogy a FIFA ranglistáján a 191. helyezést tudhatja magáénak: ez óriási elismerés, tekintve, hogy a magyar csapatok közül a DVSC van a legelőkelőbb helyen.

Három évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre klubunknál az esport, hogy legalább olyan utat járjon be, mint a nagy csapat az aranykorban. Kijelenthető, hogy a folyamat remekül halad, mi több, a világranglistán olyan csapatok vannak a DVSC mögött, mint például a Mainz, a Salzburg, a Fenerbahce és a Monaco.

– Ez alapján kijelenthető, hogy a DVSC-t feltettük a virtuális labdarúgás térképére! – mondta Lovász Tamás, a DVSC Esport Egyesület képviselője.

 

Forrás: dvsc.hu

Újabb űrszondák Holdra küldését tervezik Izraelben

Az eddigi legnagyobb összegből valósult meg a Tanyasi Karácsony

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek