Sport
2021-11-22

Két tornászunk a legjobbak között bizonyíthatott

Hétvégén Győrben rendezték a Mesterfokú Tornászbajnokságot, amelyen a sportág legeredményesebb versenyzői mérhették össze tudásukat különböző korosztályokban. A DEAC-ot két sportolónk képviselte.

A 10 éves Kovács Ármin és a 9 éves Varga Kristóf az idény során az országos versenyeken nyújtott eredményes szereplésének köszönhetően kapott meghívást a győri bajnokságra, amely egyben a szezon zárása is volt.

Gyermek kezdő kategóriában Varga Kristóf, míg gyermek haladó kategóriában Kovács Ármin indult. Mindketten rengeteget készültek, hogy a magasabb szintű gyakorlatokat megfelelően elsajátítsák. A napi két-háromórás edzésnek köszönhetően megállták helyüket.

Varga Kristóf az ország legjobb 24 versenyzője között mutathatta meg tudását. Kimagasló technikai kivitelű gyakorlatával a 10. helyen végzett. A verseny rangját mutatja, hogy a vidéki egyesületeket mindössze három tornász képviselte, és ebből a mi sportolónk érte el a legjobb helyezést.

– Kristóf felkészülésére jellemző, hogy edzéseken kívül is pluszmunkákat végez, fejleszti a fizikai képességeit, rengeteget készül a tornaelemek gyakorlására a minél jobb eredményt elérése érdekében – mondta edzője, Lakatos István.

A gyermek haladó versenyen Kovács Árminért szoríthattunk. Ebben a kategóriában az ország legjobb 12 tornásza – mindössze két vidéki – kapott lehetőséget, hogy megmutassa tudását. Mindegyik induló gyakorlata mind a hat szeren kimagasló volt, az elért helyezések között tizedpontszámok döntöttek.

Kovács Ármin, a DEAC versenyzője, Berki Krisztián, olimpiai bajnok tornász és Lakatos István edző

– Ármin nagyon jól versenyzett, gyakorlatait magas szinten, szép tartással és jó technikai végrehajtással, rontás nélkül mutatta be, ami a 11. helyre volt elég. Az edzésmunkájára jellemző a szorgalom, céltudatosan készül a versenyekre, tanulja az új elemeket. Mint köztudott, a tornaversenyen a helyezések eldöntése pontozással történik, és sajnos nem mindig születnek reális értékelések egy-egy gyakorlat után. Ettől függetlenül csak gratulálni lehet a fiúknak, hogy kivívták a rangos eseményen való indulás jogát, megállták a helyüket, a vidéki versenyzők viszonylatában pedig a legjobbnak bizonyultak. Szintén dicséret jár a szülőknek a háttértámogatásért, mert nagymértékben hozzájárultak az elért eredményekhez – zárta Lakatos István.

Felkészítő edzők voltak: Lakatos István, Gyéresi Dávid, Molnárfi Tamás, Szabó Norbert.

Cikkfotó: Varga Kristóf és edzője, Lakatos István

Baleset

DVSC-PAKS: Már kaphatók a belépők

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek