Sport
2022-07-25

Futamgyőzelemmel mutatkozott be új Ducatijával Kovács Bálint

A H-Moto Team 20 éves versenyzője a Takarékbank Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Kupa III. fordulójában, a Slovakiaringen, Open 1000-es kategóriában szerezte meg az első helyet.

Lassan szinte mindegy lesz, milyen motorra kell felülnie Kovács Bálintnak: a fiatal versenyző bármilyen márkán versenyképesnek bizonyul az ezres kategóriában. Nyert már nemzetközi bajnokságot egy Suzuki nyergében (IDM Suzuki Cup), volt már vb-5. egy Yamahával (Endurance-világbajnokság, Spa), míg most egy Ducatira felülve győzött a legutóbbi magyar bajnokin. A H-Moto Team ifjú pilótája – aki egy ideje a HUMDA Academy támogatott versenyzője – ugyanis a világbajnoki szereplés mellett (EWC) szerződést kötött 2022-re az MW Performance gárdájával, amely a hazai bajnokság mellett az Alpok Adria Bajnokság futamaira biztosít számára egy Ducatit.

Bálint abszolút nem jött zavarba az újabb váltás miatt, és a debütáló versenye előtt a Pannóniaringen és a Slovakiaringen is tesztelte új motorját.

„Igencsak eredményes gyakorlásokat teljesítettem mindkét pályán, hiszen ha nem is azonnal, de a tesztnapok második felére már versenyképes köridőkre voltam képes a Ducatival. Sikerült megtalálnunk a motor optimális beállításait, és én is hamar hozzászoktam az új versenygépemhez. Már ekkor megtapasztaltam, milyen remek munka folyik a csapatnál” – állította a tesztek után Bálint.

Aztán a sikeres főpróbákat egy még sikeresebb premier követett – immár versenykörülmények között. A H-Moto Team 20 éves versenyzője a Takarékbank Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Kupa III. fordulójában, a Slovakiaringen, Open 1000-es kategóriában, első helyezést ért el.

„Nagyon jó erőfelmérő volt ez a verseny, hiszen rövidebb távon rendezik a futamot, és igazi versenykörülmények között mutathattam meg, milyen párost alkotok a Ducatival. A közel hatvan fokos aszfalton igazán jó köridőkre voltam képes a viadalon, és ahogy megnéztem az ugyanitt rendezett Alpok Adria élmezőnyének eredményeit, már most sikerült ugyanazokat elérnem a Slovakiaringen. Mindezt annak ellenére, hogy még az út elején járunk. A célom, hogy tovább fejlődjek, éppen ezért újabb tesztek következnek a magyar bajnokság és az Alpok Adria újabb versenyei előtt” – fogalmazott Bálint.

Véget ért az idén rekordot döntő Campus Fesztivál

Jubileumi összejövetel Konyáron

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek