MegMinden
2024-02-20

Ivóvíz

(hvg.hu)

Óránként 19 liter ivóvizet von ki a levegőből ez az új gép

A WaterCube nevű eszköz segíthet enyhíteni az ivóvíz hiányának problémáján ott, ahol ez egyre égetőbb. Világszerte egyre nagyobb problémát jelent az ivóvíz hiánya, így minden olyan megoldás, ami enyhítheti ezt, óriási segítséget jelenthet az érintettek számára. Az amerikai Genesis Systems WaterCube rendszere, egészen pontosan a WC-100 nevű modellje levegőből vonja ki a vizet.

Az eszköz a cég szerint naponta mintegy 454 liter tiszta, fogyasztható víz előállítására képes. Ez óránként nagyjából 19 liter ivóvizet jelent.

A gép levegő nedvességtartamára építve, a kondenzáció elvén működve nyeri ki a vizet a levegőből. A cég szerint a WaterCube különböző körülmények között használható, így nemcsak otthon, de az irodában, vagy akár kültérben is. A szerkezet a nap 24 órájában üzemelhet, így folyamatos lehet a víz előállítása.

A cég 26,6 Celsius-fokon, 60 százalékos páratartalom mellett tesztelte a készüléket, így érve el a több mint 400 literes hozamot. A készüléket egyébként úgy tervezték meg, hogy 40 és 80 százalékos páratartalom mellett működjön legalább 15 Celsius-fok felett.

Hogy a víz iható legyen, a WaterCube kapott egy 0,01 mikrométeres cserélhető szűrőt, a vizet UV-kezelésnek teszi ki a gép, és természetesen van benne egy légszűrő is. Hogy mennyi időnként kell cserélni a szűrőket, azt nem közölte a vállalat. Azt viszont igen, hogy a gép napenergiát használva is képes működni, így gyakorlatilag teljes mértékben fenntartható lehet a használata.

Az eredeti írást itt találja.

Az eredeti írást itt találja.

Elhunytak járadékait vette fel a postai kézbesítő

Terminátor

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek