Debrecen
2024-02-20

Elhunytak járadékait vette fel a postai kézbesítő

Fél éven át közel háromszázezer forintot sikkasztott egy postás Hajdú-Bihar vármegyében, több bűncselekmény miatt emeltek vádat vele szemben.

A vádirat szerint az elkövető postai kézbesítőként dolgozott egy vármegyei településen. Az asszony a körzetében két személyről is tudta, hogy elhunyt, de amikor számukra a haláluk után is érkeztek kifizetendő összegek, elhatározta, hogy azokat megszerzi magának, hozzátartózóik nevében aláírja a kifizetési bizonylatokat.

A vádlott 2022 júniusa és decembere között ezzel a módszerrel összesen közel 280.000 forintot tartott meg, az általa meghamisított átvételi aláírásokat tartalmazó utalványokat pedig leadta a postán.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság nyomozása során az elkövető elismerte a bűncselekmény elkövetését, az okozott kárt pedig teljes egészében megtérítette.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a nőt súlyosabban minősülő sikkasztás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Hajdúszoboszlói Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és hosszabb időre tiltsa el őt a kézbesítői foglalkozástól.

Nőtt az eladott új autók száma az Európai Unióban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek