MegMinden
2023-06-15

Randizás

(elle.hu)

Az infláció miatt itt a legújabb randi trend, amit a nők és a férfiak is alkalmaznak.

Az infláció miatt a randizási szokások is megváltoztak.


Az infláció hatását rengeteg ember megérzi a pénztárcáján, így nem csoda, hogy nem csupán a mindennapokban lett szokás a spórolás, de a randizással kapcsolatban is. Az infla-dating vagyis az infla-randizás lényege, hogy a szinglik próbálnak olcsóbb randizási módokat találni, beleértve például a kirándulást, ami anyagilag kevésbé megterhelő, mint egy vacsora étteremben.

Mondd el, mennyi pénzed van!

Korábban főleg az első randikon tabunak számított, hogy a pénz szóba kerüljön, de ma már a nők és a férfiak is sokkal nyitottabbak az anyagi helyzetükkel kapcsolatban. Ez szintén az infláció hatása, hiszen mindenkit érint, így sokkal természetesebb beszélni róla. A párkapcsolatban élők szintén ügyelnek arra, hogy mennyit költenek randikra, és sokan inkább az otthoni romantikus együttléteket preferálják a gazdasági válság miatt. 

Az infla-randizás pozitív hatásai

Melissa Stone párkapcsolati tanácsadó szerint az infla-randizásnak rengeteg pozitívuma van, ugyanis lehetőséget ad arra, hogy valódi kapcsolatokat alakítsunk ki, és megtanuljuk, hogy nem az számít, hogy mennyibe került egy randevú, hanem a partner, akivel az időnket töltjük. 

Tökéletes lehetőséget kínálhat arra, hogy valakit mélyebb szinten megismerj, miközben szórakozol és pénzt takarítasz meg

–  mondta a szakértő.

Az olyan egyszerű randevúk, mint egy piknik a parkban, egy játékest otthon, vagy akár egy séta, ugyanolyan élvezetesek lehetnek, mint egy étterembe vagy koncertre menni

– tette hozzá, majd kiemelte, hogy a nyugisabb, kevésbé pénzköltős randiknál jóval több esélyünk lesz a valódi tartalmas beszélgetésekre, valamint abban is segít, hogy a férfiak és a nők is kreatívabbak legyenek, amikor az ismerkedésről van szó. 

Az eredeti írást itt találja.

Áthelyezik a Kölcsey Központ (Hunyadi János utca) buszmegállókat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek