MegMinden
2023-12-30

Játék

(forbes.hu)

Öt szuper ingyenes játék mobilra, ünnepi tévébambulás helyett.

Íme néhány remek, akár gyerekekkel is együtt játszható app, amivel kiválóan el lehet ütni az időt két ünnepi étkezés között.

Remek dolog találkozni a rokonokkal, ismerősökkel, barátokkal az év végén vagy az újesztendő első napjaiban, néha az ember mégis úgy érzi: csak nézne ki a fejéből, vagy szimplán átmosná az agyát valamivel.

Erre kiváló lehet a szokásos tévés maraton Kevinnel, Bud Spencerrel és a bakiválogatásokkal, vagy az online streaming szolgáltatások, amikkel komplett sorozatok darálhatóak végig az ünnepi időszakban.

Ám ha valaki egy kicsit kreatívabb, interaktívabb szórakozásra vágyik, akkor sem kell elkeserednie, hiszen a csodás okostelefonok/tabletek ezt is megadják, megadhatják.

Egész komoly mennyiségű, szórakoztató és ráadásul ingyenes játék érhető el ezeken, amelyekkel rengeteg időt el lehet ütni. Na, ezekből gyűjtöttünk össze párat, számos stílust érintve. Azaz a sportok, a vezetés, a kalandok, az akció és az ügyességi darabok kedvelői is megtalálhatják számításukat.

Arra kiemelt figyelmet fordítottunk, hogy a kiválasztott applikációk a gyerekek számára is fogyaszthatóak legyenek.

Ha nem is feltétlenül azért, mert nekik ajánljuk ezeket, de tapasztalatból tudjuk, hogy sokszor szívesen nézik, ahogy a felnőttek, idősebbek püfölik a mobil érintőképernyőjét.

Peggle – ügyességi

Egyszerű, aranyos és iszonyatosan addiktív. Ez a Peggle, aminek használata egyetlen perc alatt megtanulható, és ami képes ugyanúgy berántani a kicsiket, mint a nagyokat. A dolgunk rendkívül egyszerű:

A képernyő tetején található, irányítható ágyúból kell labdákat kilőni úgy, hogy azok eltalálják a középen elhelyezkedő, narancssárga golyókat és téglákat. A trükk az, hogy a labdák száma véges, a kilövésre váló célpontokat pedig minden pályán jól eldugják, így trükközni kell a mandinerrel és a gravitációval egyaránt.

Kapunk segítséget, felbukkanó cuki állatok képében, és persze ahogy haladunk előre, úgy nehezednek a feladatok. A játék grafikája remek, telepakolták látványos effektekkel, és a zenéje is bombajó. A Peggle egy tökéletes karácsonyi családi mobilozós játék, egy nagyon nagy hibával. Tipikusan az a darab sajnos, amivel leül az ember hatkor játszani, és mikor felnéz az órára, már este tíz van. Közben pedig csak úgy érzi, hogy néhány pályát nyomott végig.

Assoluto Racing – autóversenyzős

Vezetős, autóversenyzős játékokból óriási a felhozatal mobilon, de a nagy többségük sajnos digitális hulladék. Viszont akad néhány remek darab is, és ilyen például az Assoluto Racing névre hallgató app is. Valódi autókkal lehet benne versenyezni, a grafikája kiváló, a látvány kis túlzással számítógépen vagy konzolon is megállná a helyét.

Ennél is fontosabb, hogy maga a vezetési élmény is remek, hiszen a pályákat nem lehet agyatlanul, fékezés nélkül végignyomni, mint annyi más riválisánál. Bizony meg kell tanulni az íveket, a fékre is oda kell figyelni, és az egyes járművek karakterisztikája nagyon is eltérő lehet. A versenyek élvezetesek, és beállítható, hogy a mozgási szenzorokat kihasználva maga a telefon vagy tablet legyen a kormány. Tehát az eszközt kell tekergetni a kanyarodáshoz, ami egy cseppnyi szimulátoros élményt kölcsönöz az egésznek.

Természetesen a fejlődés-fejlesztés innen sem hiányzik: kezdetben egy meglehetősen gyengécske verdával megyünk, hogy aztán egy idő után különféle szuperautókat is megvásárolhassunk, miután összegyűjtöttünk ehhez elegendő virtuális pénzt. Ez pedig extra motivációt ad a versenyek megnyeréséhez, befejezéséhez, és egyben garantálja az adrenalinlöketet is.

Legendary Tales – logikai

A mobilokon igen népszerűek a logikai feladványokkal megtűzdelt tárgykeresgélős játékok. Ezek sorát erősíti a Legendary Tales, amely ráadásul a közvélekedés szerint egyike a valaha volt legjobb ilyen programoknak. A játékos feladata, hogy a zsúfolt képernyőn megkeressen bizonyos objektumokat, azokat adott esetben párosítsa egymással, ha pedig kell, menet közben megoldjon valami rejtvényt, és úgy jusson tovább a következő helyszínekre.

Az eredeti írást itt találja.

Baráth Péter

Most végre megrángatták az Oroszlány bajszát

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek