Sport
2023-12-30

Most végre megrángatták az Oroszlány bajszát

Úgy kellett ez az idegenbeli siker a DEAC férfi kosarasainak szombaton este, mint szilveszteri virslihez az édes torma. A bajnoki szezont, még az ősszel éppen a dunántúliak ellen kezdte az egyetemista gárda a biztos siker reményében, hazai parkettán. Aztán jött a meglepetés, az esélytelen vendégek simán verték a fekete-fehéreket.

Rosszul indult tehát az alapszakasz anno. Fűtötte a visszavágás vágya a srácokat, és egy küzdelmes, ki-ki meccsen elhozták a pontokat idegenből. Tegyük hozzá: megérdemelten.
 
A vendégek indították jobban a mérkőzést. Igaz, az első pontokat az OSE szerezte Polutak kosaraival, de a Debrecen gyorsan héttel válaszolt, köztük a fiatal Hőgye triplájával. Már 11-4  is volt az állás a hajdúságiak javára, elsősorban annak köszönhetően, hogy Rujákék négy triplát is mellé trafáltak. Ekkor állt be az Oroszlány együttesébe az amerikai Gholston, aki feljavította a hazai dobó statisztikát. Kintről is, a festékből is magabiztosan talált be, a DEAC védekezése hagyott kívánnivalót maga után, emiatt maradt ugyan az előny az első negyed végére, de csak minimális két pont lett a vége.
A második tíz percben igazi dobó iskolát mutatott be Mócsán és Drenovac, de Gholston sem akart lemaradni, és átvették a vezetést. Aztán jött Edwin, egy Drenovac zsák, de a védekezés csak nem akart felkeményedni. Emiatt a szünetben már a vendéglátók vezettek kettővel.
A pihenőt követően érezhetően harapósabb hangulatban kezdtek Edwinék. Buljevic dupla után következett egy Mócsán tripla, és máris fordult a kocka, 46-49 lett hazai szemszögből. Nem is csoda, hogy Simon Petrov mester időt kért. A rövid hegyi beszédében ő is a védekezésre hívta fel a figyelmet. Ez először nem talált meghallgatásra, mert volt, amikor már tizenegy pont is volt a difi a DEAC javára, de Gholston ismét összeszedte magát és a társakat. így a negyed végére ötre apadt a debreceni fór.
A záró etap Mócsán negyedik hármasával indult, de a túloldalon feljavult Riddley is, aki kettőre csökkentette számukra a különbséget. Felváltva estek a találatok, de szerencsére, és az akaratnak, a küzdőszellemnek köszönhetően az Oroszlány egyetlen percre sem tudta átvenni a vezetést. A fokozódó izgalmakat nehezen viselték a Komárom-Esztergom vármegyeiek. 14 másodperccel a vége előtt mindössze egy volt közte, amikor az OSE védője szabálytalankodott, technikaival tetőzve Drenovaccal szemben. A sértett mind a két büntetőt értékesítette, a játszma véget ért.
Ezzel a sikerrel a DEAC, 7/7-es mutatóval feljött a tabella ötödik helyére. Következik - már az új esztendőben - ismét idegenben, ötödikén este hattól a Kecskemét. Az sem lesz sétagalopp.
 
Férfi kosárlabda NBI/A csoport 14. forduló:
MVM-OSE Lions - DEAC 78-81 (18-20, 26-22, 15-22, 19-17)
 
Legjobb dobók:  Riddley 24/6, Gholston 21/3, Polutak 12 illetve Edwin 18/6, Drenovac 18/3, Mócsán 16/12.
 
Weisz György

Játék

Főúton közte száz, a meccsen közte tíz

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek