MegMinden
2023-11-30

Cringe

(femina.hu)

Milyen, ha valami cringe, és mit jelent a red flag?

Szlengkvíz, ha már nem érted, milyen nyelven beszélnek a fiatalok

Ha néha te is azon kapod magad, hogy már nem érted, mit mondanak a tinédzserek a buszon, most tesztelheted, és egyúttal bővítheted tudásod a mai szlengek terén.

A szleng szépsége abban rejlik, hogy folyamatosan változik. Generációk nőnek fel bizonyos kifejezéseken, de sokszor nem örökli át a következő fiatalság. Ez pedig komoly nyelvi szakadékot képezhet két ember között.

Az internet megjelenésével a szlengtrendek még gyorsabban jönnek-mennek, illetve bekerültek különböző külföldi kifejezések, na meg a rövidítések is.

Milyen, ha valami cringe, és mit jelent a red flag?

A szlenget évezredek óta beszélik, kezdetben a tolvajnyelv és a diáknyelv ötvözete volt. Kutatása az 1890-es években kezdődött, elsősorban azzal a céllal, hogy megértsék a tolvajok nyelvezetét, és így visszaszorítsák a bűnözést. Ma már a fiatalok egymástól, youtuberektől szednek össze szavakat, de olyan is megesik, hogy maguk találnak ki egy szófordulatot, ami aztán szájhagyomány útján elterjed. Ezenkívül rengeteg manapság a magyarított angol szó is. Akárhogy is, a szlengek jelentését érteni kell ahhoz, hogy ne szigetelődj el a következő generációktól. Teszteld hát tudásod, és nézd meg, mennyire vagy képben!

Minden generációnak megvannak a kedvelt kifejezései, amik az idősebbek számára kifejezetten furcsának, sokszor pedig akár egészen érthetetlennek tűnnek. Ezzel a jelenlegi legfiatalabb korosztály, vagyis a Z generáció sincs másként, akik nemcsak az interneten, hanem már élőszóban is gyakran használják ezeket a szavakat és mondatokat.

Az eredeti írást itt találja.

Vonzalom

Magyar Kupa: megtehetjük az első lépést az újabb címvédés felé

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek