MegMinden
2023-10-23

Ljasuk Dimitry films

(Facebook)

Dániába megy a Jóreménység-sziget és én is!

Bekerült a filmem a 10 legjobb Közép-Európai film közé a Dán Filmintézet által szervezett East by Southeast Film Fesztiválon. Ez óriási megtiszteltetés, nagyon boldog vagyok!

A közönségtalálkozós bemutató vetítés 2023. november 8-án lesz Koppenhágában, 19:15-től. Nagyon boldoggá tenne, ha kint élő magyarok is esetleg el tudnának jönni, jegyek itt válthatóak:

https://www.dfi.dk/cinemateket/biograf/events/event/1050557

(a filmet magyar nyelven, angol felirattal vetítik, utána beszélgetés angolul a színpadon)

Helyszín: Cinemateket

Gothersgade 55, 1123 København, Dánia

https://maps.app.goo.gl/qx4P8vNRxH84WiMY6

Időpont: 2023.11.08. szerda, 19:15-től

Nagyon szeretem a dán filmeket, és bevallom, az egyik kedvencem inspirálta a Jóreménység-sziget egyik jelenetét is. Vajon kitaláljátok, melyik az a film? Annyit segítek, hogy az Atya is benne van 

Várlak benneteket Koppenhágában, ahova most egy estére elviszem a Tiszát! 

Viszlát a Tiszán!

Üdv.:Dimi

KÖSZÖNET:

Bár a filmet szinte teljesen egyedül készítettem el, de mégis volt segítségem a végén. Így nekik is köszönhetem, hogy a filmem most eljutott Dániába is!

Köszönöm mindazoknak, akik segítettek a film elkészítésében, Tasi Zoltán barátomnak a coloristnak, hogy mozis lett a film képi világa, Madácsi Imre hangmérnöknek, hogy 5.1-ben szólalt meg a Tisza és a természet, valamint Radványi Éva produkciós vezetőnek, aki nélkül nem is jutott volna el a filmem a mozikba és a Netflixre sem… Köszönöm két operatőr barátomnak, Szatmári Tamásnak és Kovács Márknak, hogy segítettek olyan jeleneteknél, ahol lehetetlen lett volna egyedül forgatnom. Köszönöm a film szereplőinek, Dorogi Fernandának, Molnár Barnabásnak és Baranyák Béla Atyának, hogy együtt dolgozhattunk és bíztak a filmemben!

És persze köszönöm Édesanyámnak, hogy anno amikor a szigeten éltem, küldött nekem elemózsiát és nem haltam éhen mert akkor a film sem készült volna el.

Továbbá köszönöm azoknak a személyeknek, akik inspirálták a történetet, akinek és akiknek köszönhetem, hogy belekezdtem és végigcsináltam.

És természetesen köszönöm a közönségnek, hogy felemelték a filmem!!!

A film előzeteseit itt nézhetitek meg: https://joremenysegsziget.hu

JÓREMÉNYSÉG-SZIGET SZINOPSZIS:

A Jóreménység-sziget valós eseményeken alapuló inspiráló történet a magány erejéről, a kitartásról, az álmokról, a természetbe való elvonulásról, apa-fiú kapcsolatáról és az elengedésről.

A főszereplő a világjárvány idején úgy dönt, hogy önkéntes karanténba vonul egy apró lakatlan szigetre a Tisza-tavon. A szigeten egy kis kunyhó áll, amit még édesapjával épített évekkel korábban, de álmukat nem tudták befejezni, mert az apa időközben meghalt. A fiú ki akar szakadni a mókuskerékből, szembe akar nézni magával, ezért hét év után visszatér a szigetre.

A kalandnak tűnő kezdet után azonban hamar próbára teszi a magány, ami rávilágít gyengeségeire és félelmeire. A csodálatos természet, a Tisza gyógyító ereje, a nomád élet és apja régi tanításai szépen lassan megváltoztatják az értékrendjét. Megérti mi az ami igazán fontos az életben és mi az ami nem.

Megtapasztalja az igazi szabadságot és az egyszerű boldogságot. Valami mégis hiányzik az életéből.

Az eredeti írást itt találja.

Elismerések október 23. alkalmából

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek