MegMinden
2023-10-09

Izrael

(mandiner.hu)

Veled vagyunk, Izrael!

Minden emberi normával, minden vallással ellentétes ez az aljas szándékú, gyáva támadás.

Vannak e jó szavak egy egész nemzetet ért, aljas terrortámadást követő sokk óráiban? Lehet e higgadtan ránézni arra, amit Izrael népének most meg kellett, kell élnie? Nincsenek jó szavak, s vállalom, őszintén azt gondolom, a bennem dúló szélsőséges érzelmeknek is helye van.

Az éjszakai telefonhívások, az Izraelben élő családtagjaimtól, barátaimtól hallott hírek, fájdalmas történetek szavai itt dörömbölnek a fejemben.

A brutalitásnak az a foka, ami szándékosan ártatlan civilek életére tör minden összevetésben elfogadhatatlan. Elfogadhatatlan zsidóként, de akkor is ezt vallanám, ha hitem, családom, barátaim nem kötnének ezer szállal Izrael országához, Izrael népéhez. Minden emberi normával, minden vallással ellentétes ez az aljas szándékú, gyáva támadás, és az utána következő ártatlan fiatalok és gyermekek holtestén tomboló ünneplés.

A Barankovics István Izraelita Műhely Egyesület elnökeként arra kérek minden jóérzésű magyar honfitársamat – vallási hovatartozás nélkül –, hogy vállaljunk szolidaritást Izrael népével, biztosítsuk együttérzésünkről az ártatlan áldozatok hozzátartozóit, az elmondhatatlan veszteséget szenvedett családokat, a gyermeküket sirató édesanyákat és édesapákat.

Velük vagyunk!

Weisz Péter

A szerző Barankovics István Izraelita Műhely elnöke

Az eredeti írást itt találja.

Hétvégén rendezik a 10. Malter Filmfesztivált

Sárándon szakaszos vízhiány várható

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek