MegMinden
2022-11-10

Katar VB

(focivb2022.24.hu)

Guardiola egyetlen nyilatkozattal rávilágított, miért szürreális a katari vb.

Másfél hét múlva, november 20-án kezdődik a katari labdarúgó-világbajnokság, ami az első lesz a történelemben, amit télen rendeznek. Épp emiatt félbe is vágja a klubszezont, ami furcsa helyzetet teremt, ugyanis a játékosok egy héttel a rajt előtt még a klubcsapataikban lépnek pályára, majd csomagolnak, és utaznak Katarba. Nem is minden csapat vállal már felkészülési mérkőzést a torna kezdete előtt.

Mivel a vb is a szezon közben van, így egészen feszessé vált a labdarúgók menetrendje, egymást érik a mérkőzések, ebből kifolyólag sajnos a legtöbb hír egyelőre szól, ki az, aki sérülés miatt biztosan nem tud segíteni a válogatottjának – hogy a legfrissebbet említsük, lapértesülések szerint a kedd este megsérülő Sadio Mané, Szenegál legfontosabb játékosa sem utazhat.

Ezt a témát pedzegette Pep Guardiola is, akinek a csapata szerdán a Chelsea-vel találkozik a Ligakupában, majd szombaton a Brentford ellen játszik bajnokit. A City eddig a szezonban már 20 mérkőzést játszott le, és két játékosa, Kyle Walker és Kalvin Phillips is versenyt fut az idővel, hogy ott lehessen a vébén.

Őrült vébé vár ránk, a játékosok pedig nem tudják kipihenni magukat.

Az egyik szemük a világbajnokságon van. Ha bárki megsérülne a Brentford ellen, annak a bajnoki cím szempontjából nem lenne nagy hatása, de az biztossá válna, hogy a vébét ki kell hagynia. Egy hónapja arra kértem mindenkit, koncentráljon az előtte álló feladatra, de a vb már itt van lassan. Biztos vagyok, hogy a játékosok fejében is benne van ez. Én is így lennék” – mondta a katalán edző, aki hozzátette, hogy az is elgondolkodtató, hogy míg a Premier League-ben december 26-án, bő egy héttel a vb vége után már fordulót rendeznek, addig a Bundesligában január végéig pihenőt adnak a játékosoknak.

Ebbe inkább bele sem merek gondolni. Ha nem lesznek bevethetőek a válogatott játékosaink, akkor majd kiállunk akadémistákkal – vagy a fizioterapeutáinkkal!

 

Az eredeti írást itt találja.

Z-generáció

Biotechnológia nemzetközi szinten

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek