MegMinden
2023-09-27

Patkány

(economx.hu)

Bárkit fenéken haraphat egy patkány, vigyázat a vécén!

Velőtrázó sikoly törte meg a család reggeli készülődését. A kora őszi idillt darabokra szaggató hang a mosdó felől jött, és hirtelen minden családtagot kétségbeesett cselekvésre sarkallt. A vécécsésze lefolyójából kikandikálva egy patkány kívánt nyüszítve jó reggelt, amit ki-ki vérmérséklete szerint nyugtázott.

Azt most takarja jótékony homály, hogy pontosan miként került pont a budai agglomerációban minap történt kora reggeli horror végére. Legyen elég annyi, hogy kollégánk - az eset egyik főszereplője - videófelvétel is készített a rettenetről, aminek a bemutatásától érzékeny olvasóinkra való tekintettel eltekintünk, de egy képkockát ízelítőként bemutatunk az alkotásból:

A National Geographic videójából az is kiderül, hogy a patkány lélegzetét visszatartva könnyedén kibír akár 3 percet is a víz felszíne alatt. Tulajdonképpen a legnehezebb dolga éppen a vécékagylónál van, de ezt az az akadálypályát is könnyedén megugorja, mert van a szűk járatban egy hely, ahol levegőt tud venni, hogy aztán végül könnyedén beszabadulhasson a házba.

Annyi biztos, hogy szerkesztőségünk tagjait másodkézből is megrázta a bevezetőben említett eset, ami kollégánkkal történt, ezért utánajártunk, hogy vajon napjainkban gyakori vendég-e a patkány a lakókörnyezetünkben. 

Kiderült, hogy egyáltalán nem ritkaság, de azért nincs akkora baj, mint a 60-as, 70-es években volt, amikor - kapaszkodjanak meg - Budapest minden egyes lakójára jutott egy patkány

Az eredeti írást itt találja.

Biztonságosabb onkológiai terápia

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek