MegMinden
2023-07-25

Autó

(totalcar.hu)

A barátnőd is ilyet venne.

TESZT: 2023 HONDA JAZZ ADVANCED

A Honda Jazz a japán gyártó egyik legnépszerűbb modellje, és ez nem véletlen: az aranyos külső mögött egy praktikus és gazdaságos autó rejlik, amiből négy generáció után sem koptak ki a jó tulajdonságok. Utóbbiak is inkább a női vásárolókat vonzzák be, mintsem a férfiakat. Emiatt éreztem úgy, hogy szükséges lesz a célközönség egyik tagjának a véleménye is a teszthez, így a barátnőmet kifaggatva próbáltam megérteni, hogy mitől ilyen jó a Jazz.

Számomra a Honda Jazz mindig is egy nőies autó volt az aranyos külsejével, apró, de mégis praktikus méreteivel (igaz, ennek ellenére többször kacérkodtam a gondolattal, hogy jobban megérné az Accordom helyett). Tipikusan gyengécske, keveset fogyasztó motorral vannak szerelve, tehát remek városi autók. Az idő múlásával viszont a Jazz (is) egyre nagyobb lett, és már a harmadik generációval átlépte a bűvös négy métert – csaknem 3 centivel. A mostani, negyedik generáció már 4,4 centivel lépte túl ezt a határt, de így is bőven a kisautók kategóriájába sorolnám. Külső tükrök nélkül 6 milliméter híján 1,7 méter széles (külső tükrökkel együtt 1,97 m), valamint picivel több mint másfél méter magas.

negyedik generációs Jazz már-már nőies megjelenését a faceliftnél egy nagyobb hűtőráccsal és oldalsó ál-légbeömlőkkel ellensúlyozták, ezzel a megjelenése is egy picit sportosabb lett – bár a Premium Crystal Red Mettalic piros színe nőiesebbé teszi, viszont ezt mondanám a legkarakteresebbnek a választható négy közül. Nappali menetfénye tetszetős, egyik vége kimegy a lámpabúra végéig, a másik pedig a LED fényszóró mellett befele nyúlva fejezi be útját, ezzel háromdimenziós hatást kelt.

És ezzel nagyjából az autó különleges, furmányos stíluselemei elfogytak, mintha az autó elejének megrajzolása után leépítették volna a tervezőgárdát. Az oldala unalmasan kommersz, egy darab izgalmas részlete sincs, ami megakasztaná a tekintetet. Hátulja is nagyjából ugyanez, bár a hátsó lámpa dupla ledsoros menetfénye dizájnos, távolról nézve befele nyúló térhatása van. Nálam plusz pont, hogy fel merték vállalni kipufogóját, annak ellenére, hogy ez pont nem az az autó, ahol azt látni kellene. De ott van, és nincs sem túl-, sem alulméretezve.

 

Az eredeti írást itt találja.

Vízhiány várható a Sámsoni úton

Nagyszerű szervezés, szikrázó hangulat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek