MegMinden
2023-08-20

Víz titok

(velvet.hu)

Hogyan tudja hatékonyan és gyorsan csökkenteni a kilókat a napi vízfogyasztással-

Az igazi titok nem a legújabb diétás trendekben, hanem egy egyszerű vízfogyasztási stratégiában rejtőzik! Fedezze fel, hogyan pörgetheti fel a súlyvesztést a vízfogyasztási szokásai finomításával, és hogyan növelheti nyugalmi energiafelhasználását akár 30%-kal egyetlen pohár vízzel!

Nem csak mennyiség, hanem minőség

Az általánosan elfogadott tanácsok szerint naponta 2-2,5 liter vizet ajánlott elfogyasztani. De milyen vizet? Friss kutatások szerint az ásványi anyagokban gazdag természetes ásványvíz segíthet a tápanyagok felszívódásában, ami elősegítheti az egészséges fogyást. Emellett a víz kritikus a vérkeringés és bőr egészsége szempontjából is.

Ahogy korábban említettük: lassan, egész nap kortyolgassa a folyadékot. Ez nem csupán egy önkényes tanács. A lassú vízivás elősegíti a sejtek optimális hidratálódását és javítja az emésztést, ezzel csökkentve a felfúvódás esélyét.

Talán meglepő, de a víz hőmérséklete is számít. Míg a hideg víz felgyorsíthatja az anyagcserét – hiszen a testnek energiát kell fordítania a víz testhőmérsékletre melegítésére –, a szobahőmérsékletű víz könnyebben felszívódik, ami a sejtek gyorsabb hidratálódását eredményezheti.

Míg a víz rövid távon csökkentheti az éhségérzetet, hosszú távon a magas vízbevitel kombinálása megfelelő fehérje-, zsír- és rostbevitellel optimalizálja a jóllakottság jeleit. Ne felejtsük el, hogy a vízivás önmagában csak rövid távon csillapítja az éhséget. Dr. Linda Anegawa belgyógyász állítása szerint vízivás után 20 perccel a nyugalmi állapotban történő energiafelhasználás akár 30 százalékkal is megnövekedhet, ezáltal hozzájárulva a fogyáshoz.

A sportolók és edzők régóta tudják, de sokan még nem: a megfelelő hidratáció az edzés előtt növelheti a teljesítményt és csökkentheti a sérülések kockázatát. Ugyanakkor az edzés utáni vízivás segíti az izmok gyorsabb regenerálódását. Ez különösen fontos azoknak, akik hetente többször edzenek.

 

Az eredeti írást itt találja.

Több mint harmincezren keresték fel az idei Farmer Expót Debrecenben

“Vedd már észre, hogy unalmas és átlátszó, amit csinálsz” - a felszínes ismerkedésnek tart görbe tükröt BÖBE legújabb dalával

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek