MegMinden
2023-09-27

Art

(filmvilag.blog.hu)

Hiánypótló filmekkel jön az ATAFF

Október 17. és 22. között ismét az év legkülönlegesebb látványú filmjei versengenek egymással az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál programjában. A szervezők idén is olyan filmeket tárnak a nagyközönség elé, amelyek nem, vagy csak elvétve láthatók a magyar mozik kínálatában. 

A fesztiválon lesz a magyarországi bemutatója Moldovai Katalin Elfogy a levegő (Without Air) című filmjének, amelynek a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt a világpremierjeA film a szolnoki premier előtt közvetlenül a régió egyetlen A-kategóriás filmfesztiválján, a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon is szerepel a versenyprogramban. Az október 20-i vetítést közönségtalálkozó kíséri a stábbal a TISZApART Moziban, az alkotók egyenesen Varsóból érkeznek oda.

A film a pedagógus Ana történetét meséli el, aki felelősségteljesen végzi munkáját, míg egy nap egy szülő feljelenti őt, amiért diákjainak a Paul Verlaine és Arthur Rimbaud kapcsolatát boncolgató filmet ajánlja. Miközben a főszereplő megküzd a fullasztó rendszerrel, egyre jobban érzi, hogy nincs a helyén ebben az intoleráns társadalomban. A látványvilág kiemeli a megfelelés, az elnyomás és a személyes hitelesség témáit.  Látványtervező: Bocskai Gyopár. A film a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának segítségével valósult meg, országosan a hazai mozikban november 2-től látható a Mozinet forgalmazásában.

Az eredeti írást itt találja.

Könyvfesztivál

Változik a menetrend a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon a hétvégén

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek