MegMinden
2023-02-24

Természet

(lelepo.hu)

Csókolózó hódokat fényképezett le egy magyar fotós a tatai lápon.

Jakabházy Miklós, vagyis Maimalac elképesztő felvételeket szokott készíteni Tatán és környékén, nemrégiben azonban egészen különleges pillanatokat, egy szerelmes nutria pár romantikus együttlétét örökítette meg. 

 

Jakabházy Miklós a közösségi oldalán úgy fogalmazott: csak a naplementét akarta megnézni a tanösvényen. Látta, hogy elő-előbújik a nap a felhők közül, ilyenkor, ha szerencsések a körülmények, a lemenő nap alulról gyönyörű vörösre festi a felhőket. Épp elhagyta a tanösvényt az utolsó pár vendég, amikor ő megérkezett. 

 

„Pofán csapott a nyugalom” – írja. 

A zaj épp elhalkult, az élőlények pedig megnyugodtak, a madarak úgy csiviteltek, ahogy csak tavasszal tudnak, egymásnak válaszolt a zöld küllő és az őszapó és a diskurzusba folyamatosan belebrekegtek a békák.

 

A fotós próbált egybeolvadni a természettel.

Van egy hely a tanösvényen, ahol a pallókon folyamatosan ott vannak a nutriák nyomai, ahogy a lápból kimászva áthúzzák a vizes testüket a sétányon. Megállt azon a helyen és két pallósétány találkozásánál a szeme sarkából mozgást észlelt. 

Az alkalmazás használatának felfüggesztése olyan belső vállalati döntés, amely szigorúan a mobilszolgáltatásra használt eszközök használatára korlátozódik − írták.

Ennek értelmében az Európai Bizottság munkatársai a továbbiakban nem használhatják a kínai tulajdonú videómegosztó alkalmazást egyetlen olyan eszközökön sem − beleértve a mobiltelefonokat is −, amelyekre hivatalos alkalmazások vannak telepítve. Az alkalmazottaknak a lehető leghamarabb − a jelenlegi információk szerint legkésőbb március 15-ig − el kell távolítaniuk az alkalmazást az eszközökről.

Az egyéb közösségimédia-platformok biztonsági fejleményeit is folyamatosan felülvizsgálják − tette hozzá közleményében az Európai Bizottság.

Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos újságíróknak nyilatkozva megerősítette, a döntést „kiberbiztonsági kockázatok alapozták meg”. Az Európai Bizottság mandátumának kezdete óta nagy hangsúlyt fektet a kiberbiztonságra az intézmény, a kollégák és mindenki védelme érdekében − tette hozzá.

Az eredeti írást itt találja.

Ezüstérmes a kadet női kardcsapat az Eb-n

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek