MegMinden
2023-11-14

Raktárpornó

(forbes.hu)

Így néz ki belülről egy 40 milliárd forintos hi-tech bázis.

Az ország legnagyobb webshopja, az Emag nemcsak Bukarest, de Budapest mellett is felhúzott magának egy agyonautomatizált raktárbázist. A közelgő Black Friday alkalmából a Forbes.hu-t is beengedték, hogy körbenézzen a 40 milliárd forintos dunaharaszti beruházáson és hogy a cég vezetőit kérdezze nehéz e-kereskedelmi évről, visszautasított állami támogatásról vagy a nemrég kiszállt Edigital-alapítókról.


Kőkemény logisztikapornó következik. A 2023-as Black Friday (BF) lesz az első, ahol már éles üzemben tud bizonyítani a magyarországi Emag új, 117 ezer négyzetméteres raktárbázisa.

Először tavaly márciusban olvashattunk arról, hogy Dunaharasztin mintegy 100 millió euróból új, automatizált logisztikai központot épít a román központú e-kereskedelmi cég. Júniusban hivatalosan is bejelentették a 40 milliárd forintos beruházást. Az anyacég logisztikai beruházásai 250 millió euróra rúgnak a régióban, ebből Romániába 150 milliót invesztáltak, azon belül is 43 millió köthető ahhoz a logisztikai technológiához, amit tavaly Magyarországról kizárólag a Forbes.hu csodálhatott meg élőben Bukarest mellett.

Már csak azért is érdemes visszaidézni ezt a beszámolónkat, hogy megértsük, hogy ezen a jóval nagyobb szomszéd piacon jó, hogy nem piros betűs ünnep a BF (de legalábbis a Black Friday náluk már köznevesült és hivatalosan is használható román szó).

Az eredeti írást itt találja.

TOOL koncert lesz Budapesten

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek