MegMinden
2022-01-15

Beri Ary

(port.hu)

Leporolták a 80-as évek legnagyobb magyar kultfilmjét.

Digitálisan felújítva érkezik (újra) a mozikba a Szerelem első vérig, a legmenőbb tinifilm a 80-as évekből a szaxofonozó Beri Aryval, a vadóc Gombóccal és a fiatalság bájával és ostobaságával.

Digitálisan felújítva kerül újra a mozikba a 80-as évek talán legnagyobb magyar kultfilmje, a Szerelem első vérig (1986), ami ugyan „csak” egy újabb tinifilm szerelmes fiúkkal és lányokkal, sőt, még azt is ráfoghatjuk, hogy a Házibuli (1980 ) sikerét lovagolta meg, de mégis nagyon beletalált valamibe.

A történet főhősei Fügedi Ferenc, azaz Füge (Berencsi Attila, vagyis Beri Ary) és Ágota (Szilágyi Mariann), a szegedi iparművészeti középiskola érettségire készülő diákjai. Füge elvált szülők gyereke, festőnek készül és szaxofonozik a kollégium zenekarában, mert akkoriban, aki menő volt, szaxofonozott.

Ágota egyszer talán majd régész lesz, addig is szigorú nagymamája és habókos rendőr nagybátyja rendezi az életét.

Füge látszólag mindenütt otthon van, valójában azonban ugyanolyan felületes kapcsolat fűzi a szüleihez (Galambos Erzsi és Ujlaki Dénes), mint a haverjaihoz vagy bárki máshoz. Egy nap beleszeret Ágotába, és ez megváltoztatja az életét; ám amikor feltűnik a lány régi udvarlója, Füge úgy érzi, vége a világnak. Kétségbeesésében öngyilkosságot kísérel meg, majd elutazik az apjához, hogy a tanácsát kérje. Végül egymásra találnak Ágotával, a lány teherbe esik, ám el akarja vetetni a gyereket. Füge, aki általában csak sodródik az eseményekkel, előbb-utóbb kénytelen lesz felnőttekhez méltó döntéseket hozni és felelősséget vállalni...

Az eredeti írást itt találja.

Bundesliga

Deák Kristóf

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek