MegMinden
2023-01-22

New wave Nyúl év

(player.hu)

Jön a Nyúl éve, így ünneplik milliárdok

Idén egészen korán, január 22-én van a holdújévnek, kínai újévnek és tavaszünnepnek is nevezett ünnep kezdete, amelynek dátuma évről évre, január 21-e és február 21-e között változik. Nemcsak Kínában, hanem egész Ázsiában nagy esemény ez, hetekkel korábban kezdenek készülni rá – ahogy mi a karácsonyra, takarítással, sütés-főzéssel, ajándékvásárlással, újévkor pedig petárdáznak és tűzijátékoznak, hozzánk hasonlóan –, de más, jellegzetes szokásaik is vannak.

A hiedelem szerint az újév napja az egész következő évre meghatározó jelentőségű, ezért ilyenkor a betegek is kikelnek az ágyból, nehogy egész évben betegek maradjanak, új ruhákba bújnak, éjfélkor kinyitják az ajtókat-ablakokat, hogy távozhasson az óév, kerülik a negatív szavak kiejtését – és a négyes számét is, mert kínaiul hasonló hangzású, mint a halál –, tilos sírni, mert akkor az egész év a sírásról szól majd.

A dekorációk alapszíne a piros, mert az a gazdagság, bőség, szerencse színe, a gyerekek és az egyedülálló fiatalemberek pedig piros tasakot kapnak ajándékba páros számú papírpénzzel, amit viszont nem illik az ajándékozó előtt felbontani.

A Nyúl éve – ami 2024. február 9-ig tart majd – a kínai asztrológia szerint elsősorban a korábbi Nyúl éveiben születetteknek lesz igazán szerencsés, de alapvetően békésebb és reménytelibb év lesz, mint az előző, a Tigris éve. Bízzunk benne, hogy így lesz.

Az eredeti írást itt találja.

Kiterjesztik Németországig az Ibériai-félszigetről induló H2Med zöldenergia-folyosót

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek