MegMinden
2022-12-25

A cardiffi óriás

(promotions.hu)

A történelem leghatalmasabb átverése.

Óriást találtak föld mélyén - a történelem leghatalmasabb átverése sok pénzt hozott egy üzletembernek.

153 éve zajlott a történelem egyik legnagyobb régészeti átverése, a cardiffi óriás története.

 

1869-ben két építőmunkás, akit azért béreltek fel, hogy egy kutat ásson egy New York állambeli farmon ásás közepett egy kemény dologba ütközött. Amint közelebbről is megvizsgálták kiderült, hogy egy 1300 kis hatalmas kőalak rejtőzködik a föld mélyén. A felfedezés egy megkövesedett óriás holtteste volt.

William Newell cardiffi a farmerek felbérlője gyorsan reagált és próbálta a legjobbat kihozni a nem mindennapi helyzetből.  Egy óriás sátrat emeltetett a felfedezés köré és turisztikai látványosságként árulta a megtekintést. Belépőjegy ellenében meg lehetet tekinteni a sírhelyet, bár több régész felemelte a hangját, hogy ez bizony egy hatalmas átverés, egy drága szemfényvesztés.

A tudomány szakemberei és a fanatikusok között vita alakult ki, hogy egy hamisítvánnyal állnak szemben vagy valódi történelmi felfedezéssel. Időközben több megkövesedett "óriás" is előbukkant a föld alól, és a hatalmas felfordulás után a farmer és unokatestvére - az ötlet szülőatyja – színt vallottak, hogy ők faragtatták az óriást, és az egész csak megtévesztést.

A farmer unokatestvére a New York-i dohánykereskedő megszállott ateista és örök szkeptikus volt, és egyszer annyira összevitatkozott egy pappal, hogy úgy gondolta tükröt tart az egyháznak, és készít egy óriást és valódi leletként mutatja be mert tudja, hogy az amerikai nép mindig kapható egy kis szenzációra.

A dohánykereskedő a legjobb szakembereket bérelte fel, hogy tökéletes óriást alkossanak. Olyan pózban ábrázolták, amiben az óriás keze a gyomrán pihen, és mosolyog. A szobrászok savval, tűkkel és különféle nyomdafestékekkel érték el, hogy az óriás hiteles legyen és valósághű.

Az elrejtés után a férfi türelmes volt. Csak egy év után felbérelt építőmunkásokat, hogy ássanak kutat. 1869. október 16-án találták meg az őskori óriást, aki így kiálltott:  "Esküszöm, hogy egy öreg indiánt ástak el itt.

Az eredeti írást itt találja.

Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

Aktív tétlenség - Avagy a technológia káros hatásai

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek