MegMinden
2022-12-15

Prog Fest

(fulesbagoly.blog.hu)

Hét zenekar részvételével progresszív rockfesztivál lesz Budapesten.

A magyar progresszív rockzenei színtéren régen nem látott kezdeményezés valósul meg 2023. január 21-én Budapesten, a Legenda Sörfőzde színpadán: hét kiváló zenekar összefogásával megrendezik az első Moonhead Prog Festet.

A Moonhead név utalás a műfajban közös alapot képező Pink Floyd 1969-es előadására a Holdra szállás kapcsán. Az első, önerőből létrejött fesztivált ízelítőnek szánják a szervezők, későbbi több napos, esetleg nemzetközi fellépőkkel is megerősített rendezvények főpróbájának. A nevesebb előadók és elkötelezett támogatók bevonása mellett a még nem felfedezett, de értékes muzsikát játszó csapatok bevonása is részét képezi a jövőbeli terveknek.

A főszervező Szász Dávid (Saxon Dave) megfogalmazásában: „Alapvetően értékőrzés, tehetségkutatás és közösségépítés a célunk. Miért ne lehetne Magyarországon is ilyen, amikor például Németországban van és működik?”

Az este folyamán két teremben felváltva játszanak a zenekarok, közben a közönség élvezheti a Legenda Sörfőzde széles választékú és kiváló minőségű étel- és italkínálatát (melegkonyha, kézműves sörök stb.).

Fellép a Marcello's Mystical Mind, a Broken Springs, a Druida, a Mandrake Moon (feat. Tyukász Botond & Szepesi Richárd), a Tompox, az Android és a M.A.Y.A. 

A rendezvény közleménye szerint minden igényes zeneszerető embert várnak a zenekarok és szervezők, különösképpen azokat, akik a Covid óta inkább csak otthon pakolgatják fel a jó öreg lemezeiket: itt a kihagyhatatlan alkalom, hogy együtt, élő koncerteken hallgathassuk ezt a mindannyiunk számára értékes műfajt. További infó az eseményben.

Az eredeti írást itt találja.

Zoe Cristofoli

Mihailo Tolotos

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek