MegMinden
2022-09-16

Japán

(berek.hu)

Minden új házra kötelező lesz a napelem

2025 áprilisától, ami a pénzügyi év kezdete, minden új épületen, így a lakóépületeken is kötelezővé kívánja tenni az áramtermelő napelemek telepítését a japán kormány a tokiói prefektúrában.

Cél, hogy ezzel is érezhetően csökkentse az ásványi üzemanyagok felhasználását a japán főváros térségében – közölte a Kyodo japán hírügynökség, amelyet a TASZSZ idézett.

A mintegy 14 millió lakosú tokiói prefektúrára vonatkozó tervet még nem véglegesítették. A kormány azt a célt tűzte ki, hogy a megújuló energiaforrások arányát a jelenlegi 18 százalékról 2030-ra 36-39 százalékra növelje az ország teljes energiamérlegében.

E cél eléréséhez 2030-ig a japán naperőműveknek az elfogyasztott energia 14-16 százalékát, a szélerőműveknek pedig 5 százalékát kell előállítaniuk, eközben a fosszilis energiaforrások arányát 76 százalékról 41 százalékra tervezik csökkenteni. Az atomerőművek hozzájárulását az ország energiatermeléséhez 6 százalékról 20 százalék körülire tervezik emelni.

Japán 2050-re nullára kívánja csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Visszatérő téma

Az elvitelre vásárolt élelmiszerek csomagolóanyaga és az italospalackok alkotják az óceánokban lévő műanyagszemét többségét egy spanyol kutatás szerint. Kanada határozott lépésre szánta el magát, s egyenesen mérgezőnek nyilvánította a műanyagot. Ebből is látszik, hogy a műanyag globális, határokat nem ismerő problémaTizenhat kilogramm műanyag szemetet találtak egy elpusztult csőröscet gyomrában Franciaországban. Hallottatok már az A-Zero nevű, természetes alapú műanyagról, amely megoldást jelenthet a környezetszennyezésre? Egyébként az emberi szervezet is nagy arányban szennyezett a mikroműanyagokkal, ez többek között a cigarettacsikkeknek is köszönhető.

Az eredeti írást itt találja.

Öt érmet hoztak karatésaink a Vidékbajnokságról

Kiváló sportolókat díjaztak

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek