MegMinden
2022-02-28

Sean Penn

(szinhaz.online.hu)

Ukrajnába utazott forgatni.

A kétszeres Oscar-díjas amerikai színész, rendező és politikai aktivista, Sean Penn Ukrajnába utazott, hogy dokumentumfilmet forgasson az orosz megszállásról. Sean Penn már november óta figyelemmel kíséri a kiélezett helyzetet. A hét elején utazott Kijevbe.

A színész találkozott Volodimir Zelenszkij elnökkel is, valamint részt vett Kijevben az ukrán államfő által vezetett sajtótájékoztatón is. Az ukrán elnöki hivatal közölte, hogy a rendező azért érkezett Kijevbe, hogy

elmondja a világnak az igazságot az országunk ellen indított orosz invázióról. Sean Penn azok közé tartozik, akik ma Ukrajnában kiállnak Ukrajna mellett. Országunk hálás neki bátorságáért és őszinteségéért – olvasható a hivatal Facebook-bejegyzésében.

A rendező kifejezetten azért érkezett Kijevbe, hogy az Ukrajnában jelenleg is zajló eseményeket rögzítse és elmondja az igazat a világnak az orosz megszállásról. Sean Penn is egy azok között, akik Ukrajnát támogatják. Az országunk hálás a rendező által tanúsított bátorságért és becsületért” – áll az ukrán kormány Newsweek-nek juttatott közleményében, amelyet a magyar.film.hu szemlézett.

Sean Penn olyan bátorságról ad tanúbizonyságot, amiben több nyugati politikus is híján van. Minél több olyan ember van, akik Ukrajna igaz barátai, és akik támogatják a szabadságért való küzdelmet, annál gyorsabban állítjuk meg Oroszország invázióját.”

Az ukrán kormány nagyon hálás a kétszeres Oscar-díjas színésznek, és ezt nem is győzik hangsúlyozni, egy Facebook bejegyzésben például ezt írták: 

Ukrajnába érkezett az amerikai színész és filmrendező, az Oscar-díjas Sean Penn. A rendező kifejezetten azért érkezett Kijevbe, hogy rögzítse az Ukrajnában jelenleg zajló eseményeket, és elmondja a világnak az igazságot Oroszország országunk ellen indított inváziójáról. Sean Penn azok közé tartozik, akik ma Ukrajnában támogatják Ukrajnát. Hazánk hálás neki a bátorság és őszinteség ilyen megnyilvánulásáért. 

Nem ez az első eset, hogy Sean Penn kilép színész-rendezői szerepéből, és újságírói munkát vállal: 2016-ban interjút készített a világ legkeresettebb drogbárójával, Joaquín Guzmánnal.

Forrás: Index, Cosmo, Blikk, Instagram, magyar.film.hu, Newsweek

Az eredeti írást itt találja.

Interjú a menekültek ellátásáról! #HelloDebrecen

Sikeres pályázati program a FOK-on

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek