MegMinden
2022-04-07

Gazdag Dániel

(csakfoci.hu)

“Ő a tökéletes 10-es, akire évek óta vártunk”

Terjedelmes cikket közöltek Amerikában a kiváló formában futballozó Gazdag Dánielről, akinek a vezérletével menetel a Philadelphia Union az MLS-ben.

A csapat az elmúlt három év legsikeresebb együttese, amennyiben a szerzett pontokat számoljuk, ugyanis 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben is konferenciája legjobb három csapata között végzett, de egy apróság mindig hiányzott ahhoz, hogy aztán a rájátszás végén is ők örülhessenek.

phlsportsnation.com úgy véli, ez az apróság most nem hiányzik majd, mert a csapatnál van Gazdag.

Ez okozta az áttörést

Az első éve még nem volt az igazi a 2021 májusában érkezett magyar játékosnak, a 2022-es idénybe azonban valósággal berobbant. Tavaly még sokszor a baloldalon kellett szerepelnie, egyfelől ez sem volt optimális a számára, idén azonban Julian Carranza és Sergio Santos személyében két gyors csatár mögött középen szerepelhet, így sok területe van arra, hogy igazán kiteljesedjen, amivel láthatóan él is.

Emellett az előző évben volt ideje megszoknia az MLS-védők stílusát és csapattársait is, így sokkal otthonosabban mozog az amerikai közegben.

A tökéletes 10-es

A LAP SZERINT ÉVEK ÓTA HIÁNYZOTT EGY OLYAN JÁTÉKOS A UNIONBÓL, MINT AMILYEN GAZDAG, AKI A TÖKÉLETES 10-ES JÁTÉKOS AZ EGYÜTTES SZÁMÁRA,

mert felismerte, hogy agresszíven feljebb léphet a középpályáról, ezt pedig alaposan kamatoztatni tudja csapata. Amolyan harmadik csatárként játszik, erre a legjobb példa a New York City FC ellen szerzett találata.

Gazdag 4 mérkőzésen 5 gólt szerzett, ennél az egész MLS-ben csak egy ember talált be többször, csapata pedig 13 ponttal vezeti a Keleti-konferenciát, azaz minden tökéletesen alakul eddig a számára. Az elemzés szerint a magyar válogatott játékos ennél is jobbá válhat, köszönhetően a Union rekordigazolásának, Mikael Uhrénak, aki hamarosan visszatérhet sérüléséből, és aki még több terület nyithat Gazdag előtt a középpályán.

Az eredeti írást itt találja.

Waldorf

Városi Élet ajánló

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek