MegMinden
2021-11-18

Korlátozás

(bitcoinbazis.hu)

Gibraltár és a 100%-ban oltott lakosság rendkívül fura esete.

Gibraltáron mindenki be van oltva, a fertőzöttek száma mégis drasztikusan emelkedik. Emiatt a kormány ismét korlátozásokat vezet be. Gibraltár a szélsőséges eset, amely megmutatja, hogy milyen zsákutca felé tart minden ország, ha nem reálisan válaszol bizonyos kérdésekre.

Az elmúlt néhány napban a Gibraltáron kialakult helyzet ékes bizonyítéka annak, hogy micsoda brutális ellentmondások között élünk a COVID-19 járvány kirobbanása óta. Egyre több a kérdés, a válasz ugyanakkor sosem egyértelmű.

Az Ibériai-félsziget déli részén található kis brit enklávéban a beoltottak aránya 119%, azaz a felnőtt lakosság 100%-a be van oltva, és egy jelentős kisebbség pedig már megkapta a harmadik oltást is. Mindazonáltal október óta a Covid esetek száma folyamatosan növekszik. Bár a kórházi nyomás minimális (még), sajnos elhunytak is vannak.

Ebben a helyzetben a kormány úgy döntött, hogy új korlátozásokat vezet be a társadalmi életben. Ezek az intézkedések egyelőre a tömegrendezvények felfüggesztésére, a beltéri maszk viselésére és a csoportos összejövetelek tiltására vonatkoznak, később ezeknél komolyabb korlátozásokra is lehet számítani, ha az új esetek száma nem csökken.

A gibraltári lakosság értetlenül áll a dologhoz, hiszen nekik azt mondták, hogyha beoltattják magukat, akkor az efféle intézkedéseknek egyszers mindenkorra vége lesz. A kormányok minden országban éjjel-nappal azt szajkózzák, hogy minél több állampolgár van beoltva, annál kevesebb a fertőzött és annál kevesebb a kórházi ápolt, Gibraltáron azonban teljes az átoltottság (elvileg), így már nem tudni, hogy kire lehet ujjal mutogatni a COVID esetszámok miatt. Eközben egy helyi forrás azt írta a BitcoinBázisnak, hogy a gibraltári kormány által közzétett statisztika nem igazán érthető vagy valamiféle félreértés lehet. Nem mindenki oltott, hiszen a napi új fertőzöttek között például feltünteti a helyi hatóság az oltatlanok számát is, ugyanakkor a hivatalos oldalakon mindenhol azt írják, hogy a felnőtt lakosság teljesen oltva van.

Az eredeti írást itt találja.

Jön Justin is

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek