MegMinden
2022-05-13

Válogatott

(nso.hu)

Rossi a magyar és az olasz himnuszt is énekelni fogja Cesenában.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét az Anglia, Olaszország és Németország elleni júniusi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre.

Marco Rossi szokásához híven magyarul hirdetett keretet, majd olaszra váltva folytatta:

„Nincs nagy meglepetés a keretben, hacsak Vancsa Zalánt nem tekintem annak. Őt leszámítva csak olyan játékosokat hívtunk meg, akik már bizonyítottak. A legutolsó mérkőzések óta nem volt olyan ismeretlenebb játékos, aki nagyot villantott volna. Talán így most kevesebb okot adok a kritikákra. Sokszor kapom meg, hogy miért, most annyiszor nem fogom. Sajnálom, hogy nem hívhattam meg Varga Kevint, de nincsenek játékpercei. Ugyanez igaz Schön Szabolcsra is, akit ugyan meghívtam az A-keretbe, de az U21-ben fog játszani. Gera Zoltánnal együttműködünk, én is próbálom segíteni a munkáját, ahogy tudom. Vancsát és Baráthot is a rendelkezésére bocsátom, de ők később csatlakoznak az A-kerethez, miközben Schön végig az U21-gyel lesz.”

A kapusokról elmondta: a tervek szerint a 4 júniusi mérkőzésből Gulácsi Péter és Dibusz Dénes is 2-2 alkalommal kaphat szerepet.

Vancsa behívásával kapcsolatban megjegyezte: nem kell ahhoz Pep Guardiolának vagy Jürgen Kloppnak lenni, hogy felismerje valaki a tehetségét.

„Az MTK csapatában nem sokat játszott, pedig a tehetsége megkövetelte volna. Azért hívtam meg, hogy jelezzem neki és a körülötte dolgozóknak, hogy egy nemzetközi szintű játékos, akikből sajnos nincs évente húsz Magyarországon. Ha egy-egy kikerül, akkor már örülnünk kell, a kapitánynak pedig kötelessége gondozni az ilyen tehetségeket.”

Kérdésre válaszolva a Paks támadójának, Ádám Martinnak a formájára is kitért:

„Egy olyan játékos, akinek a nemzetközi szinthez fejlődnie kell. Szerbia ellen húsz percet játszott, jól dolgozott, sokat futott, de elfáradt, ami azért sokat mond a fizikai formájáról. Ami Magyarországon megfelelő, nem elég nemzetközi szinten egy teljes mérkőzés lejátszásához. Az állóképesség területén még sokat kell fejlődnie. De ha valaki harmincegy találatot ér el, annak megvan az oka. Viszont azt nem mondhatom, hogy március óta különösen jó formában lenne.”

A negyedik, vagyis az Anglia elleni idegenbeli mérkőzés lehet Rossi 45. találkozója szövetségi kapitányként, mellyel a vonatkozó rangsorban Bicskei Bertalant utolérve lépne fel a 4. helyre, Baróti Lajos, Sebes Gusztáv és Mészöly Kálmán mögé.

„A magyar labdarúgás legnagyobb nevei közé kerülnék, ami óriási megtiszteltetés lenne nekem. Ugyanakkor minden meccset úgy élek meg, mintha az utolsó lenne.”

Arra a kérdésre is válaszolt, hogy vajon milyen érzés lesz neki Cesenában meghallgatni az olasz himnuszt.

„Nem tudom, mert a válogatottban nem szerepeltem, úgyhogy sohasem hallottam még olyan meccsen az olasz himnuszt, amin játszottam volna. Most edzőként hallani fogom, ráadásul énekelni is, mert olasz vagyok, de a magyart is énekelni fogom. Új élmény lesz, nagyon meg fog hatni. Utána aztán le kell játszani a mérkőzést, amihez persze már máshogy fogok hozzáállni.”

Végül arra voltunk kíváncsiak: mit gondol az Európai Futballszurkolók (Football Supporters Europe, FSE) kezdeményezéséről, akik aláírásgyűjtésbe kezdtek az európai futballhagyományok megőrzése érdekében, ráadásul az UEFA is támogatásáról biztosította a szervezetet.

„Minden szurkolói kezdeményezést támogatni tudok, hiszen a labdarúgás az övék, nem az oligarcháké.”

A MAGYAR KERET A JÚNIUSI NEMZETEK LIGÁJA-MÉRKŐZÉSEKRE
Kapusok: Dibusz Dénes 
(Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Barnsley FC – Anglia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Vancsa Zalán (MTK) 

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4., 18.00:
 MAGYARORSZÁG–Anglia
Június 7., 20.45: Olaszország–MAGYARORSZÁG
Június 11., 20.45: MAGYARORSZÁG–Németország
Június 14., 20.45: Anglia–MAGYARORSZÁG
Szeptember 23., 20.45: Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG–Olaszország 

Az eredeti írást itt találja.

Baráth Pétert behívták a válogatottba

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek