MegMinden
2021-10-30

Majka

(hvg.hu)

A cenzúra legfelsőbb szintje, ha megmondják, miről szólhat egy dal.

A rapper a Facebookon fejtette ki, hogy szerinte sosem volt a világ képmutatóbb, mint ma. Egy olyan cikket osztott meg oldalán, amely a Rolling Stonestól Elvis Presley dalaiig gyűjtött össze a politikailag korrektség jegyében kifogásolt slágereket. (Jaggerék például a Brown Sugar című slágerüket emiatt le is vették a műsorukról.)

Majka szerint „alkotni, a művészetet jól megfogalmazni, megmutatni kiváltságos feladat, ami sok ember önérzetét bántja. A legjobban éppen azokét, akik egész életükben az átlagosnál jobban sosem tudtak semmit művelni. Összekeverni a kultúrát az elérzékenyített gondolkodású, 21. századi középszerű ember sértődöttségével nagyon veszélyes jövőképet mutat”.

Hozzáteszi, az a cenzúra legfelsőbb szintje, ha megmondják, miről szólhat egy dal, hogy mit írjon a szerző, mire gondolhat, aki alkot. „És ez nem Észak-Korea vagy Fehéroroszország kiváltsága, hanem jelenleg az egész világé.”

Tanulságot nem szűr le az egészből a rapper, inkább egy elég ködös, ám nagyon dühös kijelentéssel zárja a posztját, amelyben azt írja, ha tehetné „egy Eric Cartman-es bővített mondatban megbántanám az összes nációt, vallást, gondolkodást, szexuális beállítottságot, ami létezik ebben a világban. Köztük saját magamét is”.

Az eredeti írást itt találja.

Öreg Hölgy

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek