MegMinden
2022-09-21

Szörny

(origo.hu)

Rejtélyes szörny támadt egy amerikai hadihajóra,

Ismeretlen eredetű, hatalmas tengeri szörny támadhatta meg az amerikai haditengerészet egyik hajóját 

1978-ban az amerikai haditengerészet egyik fregattja, a USS Stein hirtelen vészhelyzetbe került, ugyanis váratlanul meghibásodott a tengeralattjárók azonosításáért felelős radarrendszere. Azonnal vissza kellett térnie a bázisra, hogy a mérnökök kijavíthassák a hibát.

A szakemberek éppen a hajótest elejére szerelt 27 tonnás szonárkupolát vizsgálták, amikor döbbenetes felfedezést tettek: a NOFOUL gumiborítást valami felszaggatta, a sérülések a felület 8 százalékát érintették.

Néhány szakadás 1,2 méter hosszú volt,

A HAJÓRÉSZT TEHÁT VALAMI EGÉSZEN ELKÉPESZTŐ EREJŰ DOLOG RONGÁLTA MEG, RÁADÁSUL A MÉLYEDÉSEKBŐL ÓRIÁSI, FOGSZERŰ OBJEKTUMOK KERÜLTEK ELŐ.

A NOFOUL-t a haditengerészet biológusa, F. G. Wood is megvizsgálta. A szakember megerősítette:

A fogak szerkezete miatt arra a következtetésre jutott, hogy valószínűleg egy hatalmas tintahalról van szó, de nem zárta ki, hogy teljesen ismeretlen lény tehetett kárt a fregattban. A fogak elemzése azt mutatta, hogy a tintahalnak 45 méter hosszúnak kellett lennie, vagyis körülbelül fele akkora volt, mint a Szabadság-szobor.

A jelek alapján a lény nagyobb méretű és testtömegű lehetett, és méretesebb kampókkal rendelkezett, mint a legnagyobb ismert fejlábú, az óriáskalmár. Hasonló fajoknál a csápokon elhelyezkedő kampószerű képződmények a zsákmány megragadására és széttépésére, illetve kapaszkodásra szolgálnak.

Az eredeti írást itt találja.

Srdjan Blagojevic a DVSC új vezetőedzője

Fókuszban a hasznosítás: kutatói ötleteket támogat az egyetemi innovációs alap

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek