MegMinden
2021-07-05

EB

(debsport.com)

Marosi Zoltán az olaszokat várja a döntőbe

Marosi Zoltán az olaszokat várja a döntőbe

Az Eb keddi elődöntőjével kapcsolatban, az FM90 Campus Rádió műsorvezetőjét, Marosi Zoltánt kérdeztük meg, aki elárulta, olasz győzelemre számít.

„A negyeddöntőben igazán nem ért meglepetés, talán a belgák kiesését mondhatnám annak, de azzal az olaszokkal kerültek szembe, amely gárda eddig meggyőző teljesítményt nyújtott az Európa-bajnokságon. Spanyolország eléggé megszenvedett Svájccal, csak büntetőpárbajban tudták kivívni a továbbjutást. Az angolok szintén meggyőző teljesítményt nyújtanak, magabiztosan menetelnek, az egyetlen válogatott, amely még gólt sem kapott. Nagyon jó a védekezésük, előrejátékban annyit nyújtanak, amennyi kell. Nagyarányú győzelmet arattak az Ukránok ellen, de én úgy fogalmaztam, Andrij Sevcsenko keretéből ami megmaradt, az állt ki a háromoroszlánosok ellen. várható volt a vereség, bár a négygólos különbség szerintem túlzó. Azért benne volt a pakliban, hogy a sérülésektől tizedelt ukránok beleszaladhatnak egy ilyen pofonba is. A dánoknak a majdnem tragédiával végződött mérkőzés óriási löketet adott, ami kitartott a negyeddöntőig, meglátjuk, az angolok ellen is ki tart-e ez a lendületük. Mindenki emlékszik a 92-es Eb-re, melyet megnyertek a dánok, most azért másabb a helyzet, de ott lehetnek a fináléban, bár véleményem szerint, a párharcnak Gareth Southgate válogatottja az esélyese” – fogalmazott a negyeddöntők kapcsán Marosi Zoltán.

Már csak négy válogatott maradt állva, kedden sor kerül az elődöntő első összecsapására, mely játéknapon, 21 órától az olaszok találkoznak a spanyolokkal a londoni Wembley Stadionban.

Olaszország – Spanyolország

07.06. 21:00      London

A két csapat eddigi teljesítményét figyelembe véve, nálam az olaszok a favoritok, bár spanyolok, a horvátok ellen találkozón megajándékoztak minket az Eb egyik legszebb meccsével. Az viszont látszott, védelmük zavarba hozható, ez pedig megbosszulhatja magát egy hatékonyan támadó olasz csapat ellen. Egy fiatal válogatottról van szó, a védelemben Jordi Alba képviseli a rutint, de egy csapatsportban ez szerintem kevés. Roberto Mancini együttese megnyomja a mérkőzések elejét, minél hamarabb próbálja megszerezni a vezetést, ha sikerül betalálniuk, nyugodtan futballozhatnak, játszhatják saját játékukat.

A Chiellini – Bonucci védőpáros, Donnarummával megtámogatva, nagyon hatékony, ez pedig ad egy stabilitást a csapatnak. Ha az olaszok a mérkőzés elején betalálnak, ez pedig benne van a pakliban, akkor lehozzák a találkozót, akár kapott gól nélkül is. Luis Enrique csapata a szokásos, sokpasszos játékát fogja nyújtani, valószínű, náluk lesz többet a labda, de ez nem párosul eredményességgel, én most nem érzem bennük, hogy győztesen hagynák el a pályát. Megtörténhet, hogy egy megpattanó lövéssel előnybe kerülnek, de a Squadra Azzura képes hátrányból is megfordítani a mérkőzést. Leonardo Spinazzola kiesése érzékenyen veszteség, az olasz csapat nagyon fontos láncszeme volt, Mancini is kiemelte, a torna egyik legjobb játékosát veszítették el. A keretük viszont nagyon erős, minden poszton két azonos képességű játékos van, ami nem mondható el a spanyolokról, ez pedig döntő lesz. A labda azonban gömbölyű, születhet meglepetés, de úgy vélem, az olaszok lesznek ott a döntőben.

Tippem: 3-0-ra nyer Olaszország

Az eredeti írást itt találja.

Július 8-ig lehet a dokumentumokat pótolni és sorrendet módosítani

Tokió 2020 - Hüttner: nagyon nehéz lesz aranyat nyerni

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek