MegMinden
2021-06-03

Luxus dutyi

(szeretlekmagyarorszag.hu)

Épül Anglia első magánbörtöne. Rács nélkül.

Néhány magyar kollégium is megirigyelhetné azt a közeget, amelyben majd az angliai bűnözők fognak élni, ha megépül a britek legnagyobb börtöne.

Nyilvánosságra hoztak néhány fotót az Angliában épülő Five Wells börtönről, amely Nagy-Britannia első magánbörtöne lesz. A létesítmény megépítésével még 2019-ben bízta meg a brit igazságügyminisztérium a Kier nevű véget, hogy 235 millió fontból, azaz közel 101 milliárd forintból építsen fel egy korszerű börtönt.

A Londontól északra található Wellinboroughban épülő létesítményben hat nagy X-alakú épületben élnek majd az elítéltek, amely

összesen 1680 fő befogadására alkalmas, ezzel ez lesz Nagy-Britannia legnagyobb börtöne.

 

A modern intézmény egészen máshogy néz ki, mint ahogy egy átlagember egy börtönt elképzel:

 

nincsenek rácsok az ablakon, sokkal rövidebbek a folyosók, és a kilátás is pazar, mivel egy folyóparton, idilli környezetben építik a börtönt.

A létesítmény szóvivője szerint az ablakok olyan speciális üvegből készülnek majd, amely törhetetlen, és az épületet is úgy tervezték, hogy minél kevesebb szellőzőnyílás és egyéb rejtekhely adódjon a rabok számára, ezzel is csökkenthessék a börtönön belüli tiltott adásvételek lebonyolításának lehetőségét. Nagy-Britanniában 2019-ben egyébként hoztak egy olyan szabályt, amely szerint a jövőben nem építenek rácsokat majd a börtönök ablakára, és amennyire csak lehet, modernizálják az épületeket.

Az eredeti írást itt találja.

Éghajlatváltozás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek