MegMinden
2021-05-28

Fiola Attila

(nso.hu)

Ez a csapat legalább annyira erős, mint amelyik bejutott az Eb-nyolcaddöntőbe

Fiola Attila, a Mol Fehérvár FC magyar válogatott védője a franciaországi Eb után a sok sérülés és baj miatt úgy érezte, már nincs visszaút, de az akaratereje átlendítette a gondokon.

 

– Ausztriáról mi jut eszébe?
– Kétezertizenhat! – indította a Nemzeti Sportnak és az Origónak a saalfeldeni edzőtáborban adott interjúját a 34-szeres válogatott védő, Fiola Attila. – Az is beugrik, hogy a franciaországi Európa-bajnokság előtt ugyanígy készültünk, mint most, azaz a körülmények éppúgy kiválóak, mint akkor voltak. Minden megvan ahhoz, hogy elvégezzük az előírt munkát, reméljük, hasonló sikereket érünk el, mint öt éve. Bár ez a csoport jóval erősebb, mint az akkori… Ettől függetlenül bízom benne, hogy egy-két meglepetést így is szerzünk.

– Esetleg már az első meccsen, Portugália ellen?
– Igen, talán már akkor. A franciaországi torna első mérkőzésén elszenvedett sérülésem miatt nem adatott meg nekem, hogy pályára lépjek a portugálok ellen, ezúttal talán összejön.

– Kétezertizenhét szeptember harmadikán már játszott ellenük, a nyolcvankilencedik percben két sárga lapot osztott ki a bíró, egyet önnek, egyet Cristiano Ronaldónak. A tudósításban az áll, hogy „összeakasztották a bajszukat”…
– Egy nullára kikaptunk azon a mérkőzésen, úgy, hogy Priskin Tamást már az első félidőben kiállította a játékvezető. Portugália ellen még tizenegy emberrel sem könnyű, nemhogy tízzel… Ami a konkrét esetet illeti, előtte már kétszer-háromszor összetűztünk, én is ideges voltam, és alighanem ő is, valószínűleg ennek volt betudható, ami történt. Ez azonban benne van a futballban.

 

Az eredeti írást itt találja.

podcast

Bemutatták Debrecen idei borait

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek