MegMinden
2021-07-02

Műanyag stop

(origo.hu)

Mától tilos számos egyszer használatos műanyag forgalmazása Magyarországon

Klíma- és természetvédelmi célból a magyar kormány július 1-jétől számos egyszer használatos műanyag forgalomba hozatalát megtiltotta, így például a fültisztító pálcikákat vagy a fehér habból készült ételtároló edényeket. Ezekkel a lépésekkel is közelebb kerülünk egy tisztább és zöldebb Magyarországhoz! - írja közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A kormányszóvivő videójában megszólal Steiner Attila, a körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár is, aki elmondja, hogy a kormány július elsejével betiltja egyes egyszer használatos műanyag termékek és az oxidatív úton lebomló műanyagból készült termékek forgalomba hozatalát

.A TILTÁS OLYAN TERMÉKEKRE VONATKOZIK, MINT PL. A FÜLTISZTÍTÓ PÁLCIKÁK, EVŐESZKÖZÖK, TÁNYÉROK, SZÍVÓSZÁLAK, ITALKEVERŐ PÁLCIKÁK VAGY A LÉGGÖMBÖKET TARTÓ PÁLCÁK.

Szintén betiltásra kerülnek a fehér habból készült ételtároló edények és italtárolók, valamint egyes könnyű műanyag zacskók is - sorolta az államtitkár. 

Steiner Attila arról is beszélt, hogy egyes egyszer használatos műanyag termékeknek nemcsak a kivezetése kezdődött meg, de ezzel szinte egyidejűleg 2021. július 3-tól uniós szinten egységes jelölésekkel kell róluk tájékoztatást nyújtani a fogyasztók számára.

Az eredeti írást itt találja.

Kill Bill

Orbán: pénteken eléri az 5,5 milliót a beoltottak száma

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek