MegMinden
2021-05-28

podcast

(index.hu)

A rádiózás alkonya, avagy a podcast térnyerése

A Kutatócentrum az Index megbízásából online felmérést készített a 18-64 év közötti, gazdaságilag aktív, online népesség tagjainak rádió- és podcasthallgatási szokásairól.

Ezek a lehetőségek még viszonylag újszerűnek számítanak a hazai online világban, emellett mindkettővel kapcsolatban feltételezhető, hogy az elmúlt 1 év járványidőszakának körülményei, illetve egyéb események is hatással lehettek az elterjedtségükre, ismertségükre. Az internetes rádióhallgatás és a podcastek témaköre már csak azért is összeköthető egymással, mert mindkét eszköz alternatívája, illetve a közeljövőben helyettesítője lehet a hagyományos, offline rádióhallgatásnak. Kutatásunk 1000 fős mintája a 18-64 éves, tehát gazdaságilag értelemben aktív online népességre vonatkozóan reprezentatív kor, nem, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint.

Az online népesség tagjainak túlnyomó többsége napi internetező: jellemzően e-mailezik és közösségi oldalakat látogat

Az gazdaságilag aktív, online népesség tagjainak 92%-a naponta internetezik, a többiek is legalább heti gyakorisággal szoktak az online térhez csatlakozni (98%). Az átlagosnál is gyakrabban interneteznek a 25-34 évesek, a Közép-Magyarországon élők és a felsőfokú végzettséggel rendelkezők.

Az eredeti írást itt találja.

Indiai mutáns

Fiola Attila

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek