Hajdú-Bihar
2022-03-01

Nagy mennyiségű élelmiszert akart lopni egy pocsaji testvérpár

A Debreceni Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat két vádlott ellen, akik egy debreceni nagyáruházból próbáltak elvinni nagy mennyiségű élelmiszert.

A felnőttkorú és a fiatalkorú vádlott testvérek, 2021. október 19. napján 19 óra körüli időben az egyik debreceni bevásárlóközpontban tartózkodtak és közösen megállapodtak abban, hogy az áruházból élelmiszert lopnak.

 

A vádlottak nagy mennyiségű terméket tettek a bevásárlókocsiba, majd az önkiszolgáló kasszákhoz mentek. A felnőttkorú vádlott néhány terméket kifizetett, azokat a bevásárlókocsiban lévő nagy mennyiségű, még ki nem fizetett árura tette, majd ezt követően közösen elhagyták az önkiszolgáló pénztárat és ki akartak menni az üzletből.

 

Az áruház biztonsági szolgálata észlelte a vádlottak cselekményét, őket még az áruházban feltartóztatták és tőlük a ki nem fizetett árucikkeket visszavették.

 

A vádlottak által az áruháznak, mint sértettnek több mint 54.000 Ft kárt okoztak, amely a visszavételezéssel teljes egészében megtérült.

 

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottak ellen társtettesként, kisebb értékre elkövetett lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a felnőttkorú és a fiatalkorú vádlottat is intézkedésként bocsássa próbára, a fiatalkorú vádlott vonatkozásában emellett állapítsa meg, hogy pártfogófelügyelet alatt áll.

 

Szakítás utáni volt barátja ruhaneműit zsákokba rakta és maró folyadékot öntött közé

Dr. Váradi Judit

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek